Κοινωνία

19/5/15 14:19

τελ. ενημ.: 19/5/15 14:19

Νέες ηλεκτρονικές τεχνολογίες στα λιμάνια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Με το ενδιαφέρον θέμα των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών στα Λιμάνια θα καταπιαστεί το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα στο έργο MED-PCS και τα πλεονεκτήματα - οφέλη που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα του έργου. Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο έργο MED-PCS συμμετέχουν 7 Εταίροι από 3 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα). Από την Ελλάδα συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Λίγα λόγια για το έργο MED-PCS

Το έργο MED-PCS συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων λειτουργιών στα ήδη υπάρχοντα Λιμενικά Πληροφοριακά Συστήματα (Port Community Systems-PCS) τεσσάρων λιμανιών της Μεσογείου: της Ταραγόνα (Ισπανία), της Καρθαγένης (Ισπανία), του Λεβάντε (Ιταλία) και της Ηγουμενίτσας (Ελλάδα). Μέσω του έργου MED-PCS τα 4 αυτά λιμάνια συνδέουν τα Πληροφοριακά Συστήματά τους μεταξύ τους και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση