22.1.2016 10:52

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 21 νεκρούς σε δύο ναυάγια

Δυο νέες ναυτικές τραγωδίες σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε Φαρμακονήσι και Καλόλυμνο. 

Στους 14 ανήλθαν οι νεκροί μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλυμνου. Στην περιοχή επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες και τα πλωτά του λιμενικού κατάφεραν να διασώσουν 26 άτομα έως τώρα.

Μέχρι στιγμής τα αίτια της βύθισης του σκάφους παραμένουν αδιευκρίνιστα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων στο σκάφος επέβαιναν περισσότερα από 50 άτομα.

Νωρίτερα τραγικό θάνατο βρήκαν επτά μετανάστες, εκ των οποίων οι έξι μικρά παιδιά στο Φαρμακονήσι. 

Σύμφωνα με το Λιμενικό, η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια με αποτέλεσμα μία γυναίκα και έξι παιδιά να βρουν τραγικό θάνατο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ένα σκάφος του Λιμενικού και ένα της Frontex. Ένα ανήλικο κορίτσι διεσώθη, ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες βγήκαν στη στεριά σώοι.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ