5.4.2014 16:57

Νέα γενιά «χρυσοφόρων» ΜΚΟ οι ΚΟΙΝΣΕΠ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετατροπή των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε νέα γενιά χρυσοφόρων ΜΚΟ λόγω των απευθείας αναθέσεων σε αυτές έργων από δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις κρούει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Όπως επισημαίνει με δήλωσή του στην Καθημερινή, από τη συνεργασία ΚΟΙΝΣΕΠ και δήμων υπάρχει κίνδυνος νομολογιακά να θεωρηθούν οι ΚΟΙΝΣΕΠ παρένθετα πρόσωπα με εργοδότες του ΟΤΑ γιατί θα ικανοποιούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αυτό που προβληματίζει τις ελεγκτικές αρχές είναι η απευθείας ανάθεση έργων χωρίς διαγωνισμούς όπως συνέβη στην περίπτωση σύμβασης ανάμεσα στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμος Αθήνας και Πειραιά, την ΚΟΙΝΣΕΠ Αναπνοή και το δήμο Κορυδαλλού καθώς το έργο ύψους 403.156 ευρώ ανατέθηκε χωρίς διαγωνισμό αν και πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ είναι υπάλληλος του Συνδεσμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ