1.7.2013 13:06

Νέα «φουρνιά» γενόσημων στην αγορά

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για το υπουργείο Υγείας η λεγόμενη δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων, καθώς η μεν τρόικα τη στηρίζει, οι δε φαρμακευτικές εταιρείες θα αντιδράσουν
Στην αγορά βγαίνουν από σήμερα 384 νέα γενόσημα φάρμακα, για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις για τιμολόγηση και εγκρίθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση.

Έγκριση για τιμολόγηση έχουν πάρει συνολικά γύρω στα 1000 φάρμακα, τα οποία θα ακολουθήσουν σύντομα. Από την άλλη πλευρά υπάρχει πρόβλημα με δεκάδες άλλα φάρμακα τα οποία βρίσκονται σε αναμονή, ακθώς δεν έχει αποφασιστεί ακόμη από το υπουργείο Υγείας η τιμή με την οποία θα πρέπει να κυκλοφορήσουν.

Το θέμα που προβληματίζει το υπουργείο και υποστηρίζεται από την τρόικα είναι η λεγόμενη δυναμική τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων βάση της οποίας τα νέα σκευάσματα παίρνουν τιμή μειούμενη κατά 10% κλιμακωτά ανάλογα με το πότε παίρνουν τιμή.

Το ζήτημα αυτό αναμένεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς τα σκευάσματα που θα βγαίνουν στην αγορά θα έχουν χαμηλή τιμή, με αυτά που θα κυκλοφορήσουν ύστατα να είναι σχδόν τζάμπα. Αυτό αποτελεί ενα σοβαρό θέμα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με δεδομένο μάλιστα πως η τρόικα στηρίζει τη δυναμική τιμολόγηση.

πηγη: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ