26.9.2022 6:54

Νέα εξοντωτική αγωγή 100.000 € από Κανταράκη σε βάρος του Γιάννη Στεβή και του "Αστραπάρη"

Μία ακόμα, την δεύτερη κατά σειρά, εξοντωτική αγωγή κατά του διευθυντή της ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή κατέθεσε η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη, ζητώντας το εξωφρενικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Η συζήτηση της αγωγής είχε προσδιορισθεί για την περασμένη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου 2023, επειδή η ενάγουσα δεν είχε επιδώσει την αγωγή στον εναγόμενο!

Πρόκειται για την δεύτερη αγωγή, στο πλαίσιο μιας απηνούς δικαστικής δίωξης κατά του διευθυντή της ιστοσελίδας μας, η οποία έχει προβεί σε πλήθος αποκαλύψεων κυρίως για τις επιλογές της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου, που συνεπάγονται σπατάλη δημοσίου χρήματος, με την παραχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, ενώ οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία.

Η πρώτη αγωγή, με την οποία ζητά επίσης 100.000 ευρώ για δήθεν ηθική βλάβη από τα δημοσιεύματά μας (δηλαδή σύνολο 200.000 ευρώ!), έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί στο πολυμελές πρωτοδικείο Χίου στις 2 Νοεμβρίου 2022.

"Όλες αυτές οι δικαστικές διώξεις έχουν στόχο να μας εκφοβίσουν, προκειμένου να σταματήσουμε τις αποκαλύψεις, για τα κρίσιμα ζητήματα διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και του προσωπικού του νοσοκομείου Χίου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της ενημέρωσης της Χίου να ενώσουν μαζί μας την φωνή τους, προκειμένου να υπερασπισθούμε την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα των δημοσιογράφων στην αποκάλυψη και κριτική των κακώς κειμένων στον δημόσιο βίο.

Καλούμε, επίσης, τους φορείς της Χίου να σταθούν στο πλευρό μας, αλληλέγγυοι για την προάσπιση του αγαθού της ενημέρωσης", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιστοσελίδα. 
 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ