25.8.2015 15:33

Νέα εποχή στους Άγιους Πατέρες [ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ]

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΕ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΠΑΤΕΡΕΣ Ο ΠΑΤΕΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Tον συνεχιστή της διακονίας και του έργου του αποβιώσαντος Αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου, βλέπουν στο πρόσωπο του 47χρονου  ιερομόναχου Αθανασίου, που χειροτονήθηκε σήμερα Τρίτη ιερέας και θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλων των  μονών και των εκκλησιών που ανήκουν στο Παλιό Ημερολόγιο.

Άξιος

Με το επιφώνημα ΆΞΙΟΣ, σφραγίστηκε και καθαγιάστηκε η χειροτονία του από τον τοποτηρητή Χίου Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας  Χρυσόστομο.

Ο «γέροντας του», τον συμβούλευσε να αγκαλιάσει  και να φροντίζει όλο τον κόσμο, ενώ απευθυνόμενος στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας τόνισε  ότι «αυτοί που πριν τρείς μήνες, μετά την εκδημία του Αμβρόσιου επενέβησαν παράνομα στο μοναστήρι, θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα λογοδοτήσουν ενώπιον Θεού και ανθρώπων».

Ο ίδιος, επεσήμανε και την ιδιαίτερη σχέση του με τη μονή λέγοντας ότι έχει την αγαθή τύχη  να προέρχεται από τη γενιά των ιερέων πουν είχαν ως  πνευματικό πατέρα τον ιδρυτή της Μονής  Παχώμιο, ο οποίος πρόσφατα  ανακηρύχθηκε Άγιος.

Ο καταγόμενος από τη Ρόδο π. Αθανάσιος  είναι  22 χρόνια μοναχός και  εκτελεί χρέη Ηγουμένου της Μονής από την ημέρα της εκφοράς  του Αμβρόσιου. Σύντομα το Μοναχολόγιο των τοπικών Γ.Ο.Χ θα τον ανακηρύξει επίσημα  νέο Ηγούμενο της Μονής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ