26.6.2014 11:15

Νέα εποχή στον Κυνηγετικό Σύλλογο Χίου

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΝΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ

Οι κυνηγοί αναγνώρισαν έμπρακτα για μια ακόμη φορά την προσφορά του πρώην προέδρου Νίκου Μπουμπάρη και τον τίμησαν  πάλι στην σταυροδοσία, δίνοντας του την πρώτη θέση σε ψήφους μεταξύ των εκλεγέντων, στη διαδικασία των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία,  όταν όλοι γνωρίζουν ότι έβαλε υποψηφιότητα μόνο για τακτικό μέλος, αφού οι οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις δεν του επιτρέπουν πια να αφιερώνει στο σύλλογο τις ώρες που αφιέρωνε έως τώρα. Αυτό είναι το ένα συμπέρασμα από τη διαδικασία. Το άλλο είναι δυσάρεστο.

Αποχή

Από τα σχεδόν τρείς χιλιάδες μέλη που είναι γραμμένα στο σύλλογο, ψήφισαν μόνο τα 301. Πολύ μικρή συμμετοχή, στην ουσία του διοικητικό συμβούλιο αναδεικνύεται από τη μειοψηφία των μελών. Σχήμα λόγου είναι, αφού όλα είναι νόμιμα, αλλά είναι ενδεικτικό της έλλειψης ενδιαφέροντος και της αρρωστημένης νοοτροπίας από τη μεγάλη πλειοψηφία των κυνηγών που αποδεικνύουν για μια φορά ακόμη ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για να σκοτώνουν, πολλοί για να εμπορεύονται και άλλοι απλά και μόνο για να περνάνε καλά την ώρα τους.

Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων από αυτούς η εκ του ασφαλούς κακόπιστη κριτική και πολλές φορές οι απειλές προς τους εκλεγμένους. Απειλές, όταν θιγούν κάποια κακώς εννοούμενα συμφέροντα, που φτάνουν ακόμη και στο επίπεδο των προσωπικών επιθέσεων, των χειροδικιών, των φθορών περιουσιών, όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Μια ιστορία που πονάει τα συνειδητά μέλη, αφού γνωρίζουν ότι η ασθένεια είναι ανίατη. Μια λεπτομέρεια. Επειδή έχει συζητηθεί πάρα πολύ η απόφαση του Νίκου Μπουμπάρη να μην διεκδικήσει την προεδρία, κάποιοι, χωρίς να σέβονται την προσφορά του και σχολιάζοντας κακοπροαίρετα την απόφαση του, υποστηρίζουν ότι το κάνει επειδή δεν έχει το νομικό δικαίωμα να τη διεκδικήσει επειδή έχει κλείσει το χρονικό διάστημα που ορίζει η νομοθεσία.

Η μόνη  αλήθεια είναι ότι έχει το δικαίωμα από το νόμο να ήταν και πάλι πρόεδρος αν το ήθελε, κάτι που έγινε φανερό ότι θέλουν οι περισσότεροι κυνηγοί, αλλά και αυτοί που του ζήτησαν να θέσει υποψηφιότητα για εκλογή και να αναλάβει θέση απλού συμβούλου, για γνωρίζουν τις ικανότητες του και θεωρούν απαραίτητη την εμπειρία του για να την εύρυθμη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου.

Γιάννης Μεννής  

Όσον αφορά την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου και το πρόσωπο του νέου προέδρου, αυτό θα συγκροτηθεί σε σώμα σήμερα στη συνεδρίαση που θα συγκληθεί στα νέα γραφεία του συλλόγου.  Νέος πρόεδρος μάλλον θα αναλάβει ο Γιάννης Μεννής, ένα άτομο με αποδεδειγμένες ικανότητες και διάθεση εθελοντικής προσφοράς.     

Οι εκλογές

Αποτελέσματα εκλογών Κυνηγητικού Συλλόγου Χίου 2014.

Ψηφίσαν 301 μέλη, άκυρα 1.Εκλέγονται κατά σειρά σταυροδοσίας οι παρακάτω

Τακτικά μέλη:

 Μπουμπάρης Νικόλαος 178,Τριανταφυλάκης Κώστας 136, Πατάπης Γεώργιος 123, Γεωργούλης Σπυρίδων 120,Δασκαλάκης Γεώργιος 104,Μεννής Ιωάννης 104, Κρύψης Λάμπρος 100, Ραπίτης Γεώργιος 91

Αναπληρωματικά μέλη:

Μπουμπάρης Στυλιανός 89, Παγούδης Σταύρος 81, Ξενάκης Νικόλαος 56, Καλαμπαλίκης Χρήστος 30, Βερβέρης Κυριάκος 23, Μαρονίτης Σταύρος 8 και Μαδιανός Ιωάννης 6.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Χαρακτηριστικά είναι τα σχόλια των φίλων των κυνηγών, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του συλλόγου

· Γιώργος Σαρρής:  Καλή δύναμη παιδιά και καλό κουράγιο. Μόνο 300 εψήφισαν; Απο αυτό βλέπουμε σε τι επίπεδο χαμηλό είναι οι Χιώτες κυνηγοί. Μόνο τουφεκάκι σκότωμα και παπάτζα είμαστε τελικά.

· Δημήτρης Βελάνης: Συγχαρητήρια στο φίλο Νίκο Μπουμπάρη και σε όλα τα παιδιά καλή δύναμη και παραγωγικό έργο για το καλό του τόπου σας και τον μελών σας.

·  Αντρέας Μεσημέρης: Συγχαρητήρια παιδιά, καλή δύναμη

·  Mιχάλης Κώσταλος: Απο 3000 μόνο 300 εψήφισαν και απο κριτική είμαστε πρώτοι. Καλό κουράγιο παιδιά και καλό έργο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ