29.6.2016 17:33

Νέα διοίκηση, ίδια φιλοσοφία

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ ΧΙΟΥ

Ο Κώστας Μωράκης είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ροταριανού Ομίλου Χίου «Εξάντας». Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Στέλιος Κερκετζές, Γενικός Γραμματέας ο Σταύρος Παπαγιαννάκης, Ταμίας ο Νίκος Νικολαϊδης, και Κοσμήτορας η Πόλυ Ακάβαλλου.

Στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Χανδρή, επικράτησε δημιουργικό κλίμα και η ευχή όλων ήταν ο Όμιλος να έχει μια καλοτάξιδη και  δημιουργική χρονιά. Η θητεία είναι ετήσια, όπως ορίζει το Πανελλαδικό και Παγκόσμιο καταστατικό των club.

Με το σλόγκαν “ Ρόταρι σημαίνει επιχειρηματική αδελφότητα” τα μέλη του τόνισαν για μια ακόμη φορά τη φιλοσοφία και τη στόχευση του φορέα, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Χίο από το 1971. Την πενταετία 2008 – 2013 αδρανοποιήθηκε και από το 2014 λειτουργεί με στόχο να καλλιεργήσει τα πεδία συνεργασίας με τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Τα 21 μέλη τον στηρίζουν τοπικά  φαίνονται λίγα, αλλά σύμφωνα με τον Κ. Μωράκη είναι αρκετά σε σχέση με άλλους που υπολειτουργούν ή και έχουν αδρανοποιηθεί κυρίως λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων ετών.

« Στόχος της νέας διοίκησης είναι η εξωστρέφεια, η καλή επαφή με την κοινωνία, η παραγωγή κοινωνικού και επιχειρηματικού έργου, η επαφή με άλλους γειτονικούς Ομίλους και κυρίως με τους πολλούς και δυναμικούς  της Σμύρνης που διαθέτουν πρόσωπα με  κύρος και φορείς με σημαντική οικονομική ευρωστία».

Ένας από τους κυριότερους στόχους είναι η προσέλκυση θεματικού τουρισμού υψηλού επιπέδου. Ήδη το πρώτο γκρουπ από τη Σμύρνη θα μας επισκεφθεί στο τέλος του Ιουλίου.

Στο τοπικό επιχειρείν περιλαμβάνεται και η σύσφιξη των σχέσεων με ανθρώπους του επιχειρηματικού κλάδου που έχουν τη γνώση και τη διάθεση να τους προτείνουν δράσεις και μέσα υλοποίησης.

« Ο κόσμος δεν γνωρίζει το έργο μας, θα δώσουμε έμφαση και στις δράσεις παραλαμβάνουμε και θα πρέπει να παραδώσουμε στην επόμενη διοίκηση. Θα συνεχίσουμε τα προγράμματα παράδοσης φαρμάκων στο δήμο,  θα συντηρήσουμε την Παιδική χαρά Θελούδη στην οδό Αγ. Αποστόλων, θα συντηρήσουμε τα δέκα αλσύλλια που έχουμε φυτέψει και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές». Ο Κ. Μωράκης είναι εργασιομανής και οι συνεργάτες του θα πρέπει να ανασκουμπωθούν για να ανταποκριθούν στο έργο του Ομίλου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ