19.11.2018 10:38

Νέα διοίκηση στην πολύπαθη Ένωση Γονέων Χίου

Ήταν μικρή η συμμετοχή αλλά έγιναν όλα νόμιμα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νέα διοίκηση

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Χίου έπειτα από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.

Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Μιχάλης Πουλάδας ( 6ο Δημοτικό Σχ. Χίου )

Αντιπρόεδρος : Σοφία Μανωλάκη ( 4ο Δημοτικό Σχ. Χίου )      

Γενικός Γραμματέας : Νικόλαος Νικολαϊδης ( 2ο Γυμνάσιο Χίου )

Ταμίας : Αλεξάνδρα Καλαφάτη ( Γυμνάσιο Κάμπου )

Ειδικός Γραμματέας : Σταμάτης Σαραντινός  ( Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων )

Μέλος : Γιώργος Γιαννάς ( 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου )

Μέλος : Θεοδώρα Χαβιάρα ( Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων )

Αναπληρωματικά μέλη : Φιαμέγκου Μαρία ( 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου ) ,

Βαμβούρης Θεόδωρος ( 8ο Δημοτικό Σχ. Χίου )

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων αναφέρει:

«Μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο σχετικά με τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης και προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία , σε περίπτωση παραίτησης μελών ΔΣ συλλόγου και μη συμπλήρωσης απαρτίας από τα εναπομείναντα μέλη προκηρύσσονται εκλογές για ανάδειξη νέου ΔΣ . Με δεδομένη την χρησιμότητα της Ένωσης για το καλό των παιδιών μας και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει σε θέματα μόρφωσης και όχι μόνο , θεωρούμε ότι έπρεπε άμεσα να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για ανάδειξη ΔΣ ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση όπου απαιτείται .

Η πρόσκληση  για τη Γενική συνέλευση έγινε 15 ημέρες πριν με ανακοίνωση στα τοπικά μέσα , όπως προβλέπεται στο καταστατικό . Εκτός της δημοσιοποίησης στάλθηκαν και email σε όσους τα είχαν δηλώσει σε προηγούμενες συναντήσεις .

Η Γενική Συνέλευση έγινε με απόλυτη εφαρμογή του καταστατικού της Ένωσης . Ελέγχτηκε η νομιμότητα των εκπροσώπων από το προεδρείο της Γ.Σ. ( με προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων ) και υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός  συμμετεχόντων ( με βάση τα ταμειακά ενήμερα μέλη που πρόεκυψαν από το βιβλίο Ταμείου )

    Στο σημείο αυτό είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. βρέθηκαν στο χώρο 5-6 άτομα που δήλωναν γονείς μαθητών χωρίς όμως να δηλώσουν αν εκπροσωπούν επισήμως κάποια σχολεία ως μέλη συλλόγων. Αφού εξέθεσαν τις απόψεις τους διακόπτοντας αρκετές φορές τη διαδικασία , τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν για να αρχίσει η εκλογική διαδικασία .

Η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη , αλλά ανατρέχοντας σε παλαιότερες εκλογές μέσω των πρακτικών των Γ.Σ. ( κυρίως  τα τελευταία χρόνια ) διαπιστώσαμε ότι με παρόμοιες ή και λιγότερες συμμετοχές η Ένωση παρέμενε ενεργή , όπως επιβάλλεται . Προκαλεί εντύπωση η αδικαιολόγητη και ξαφνική επίθεση που δέχτηκε μέσω δημοσιευμάτων η όλη διαδικασία και κατ’ επέκταση το νεοεκλεγέν ΔΣ πριν καν αναλάβει καθήκοντα .

Με πραγματικά καλή διάθεση προς όλους και αντιλαμβανόμενοι ότι η Ένωση πρέπει να εκπροσωπεί το μέγιστο δυνατό αριθμό γονέων σε όλες τις βαθμίδες , θέτουμε ως πρωταρχικό στόχο στην  επόμενη Γενική Συνέλευση να υπάρχει αρκετά μεγαλύτερη συμμετοχή . Για αυτό το λόγο καλούμε όσους Συλλόγους Γονέων  δεν έχουν πραγματοποιήσει Γενικές Συνελεύσεις , να το κάνουν , ώστε να εκλέξουν με νόμιμο τρόπο εκπροσώπους και όλοι μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ένωσης .

Παραμένουμε στη διάθεσή οποιουδήποτε για καλοπροαίρετη συζήτηση και ελπίζουμε στη συνεργασία όλων για το καλό των παιδιών μας».

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ