7.4.2016 15:40

Από τη Χίο στη Λέρο 160 μετανάστες

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΤΑ ΜΕ 160 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ TERAJET ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΛΕΡΟ

Από το λιμάνι των Μεστών αναχώρησε τελικά λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης το πλοίο TeraJet , στο οποίο επιβιβάστηκαν 161 πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το νησί της Λέρου.

Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους, κρατούμενοι στο Hotspot της ΒΙ.ΑΛ. μεταφέρθηκαν στη δυτική πύλη της Χίου με τρία λεωφορεία όπου κι επιβιβάστηκαν μέσα στο πλοίο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Λιμεναρχείο Χίου επισημάνθηκε η ανάγκη εκκένωσης του Λιμένα με ειρηνικό τρόπο, ενώ συμφωνήθηκε αντιπροσωπεία ανθρωπιστικών οργανισμών να προσπαθήσουν να πείσουν τους 300 μετανάστες που μένουν στον χώρο πρόσδεσης των πλοίων από την περασμένη Παρασκευή να μετακομίσουν είτε στη Σούδα, είτε στη ΒΙ.ΑΛ.

Παράλληλα με έγγραφο το Λιμενικό Ταμείο Χίου, επισημαίνει προς το Υπ. Ναυτιλίας αλλά και την Εισαγγελία Χίου την ανάγκη άμεσης επαναφοράς του Κεντρικού Λιμένα στην πρότερη κατάσταση, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων.

Το βλέμμα όλων των εμπλεκομένων είναι πλέον στραμμένο στο βράδυ της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι το Λιμάνι θα απελευθερωθεί και η Χίος θα επιστρέψει στην κανονικότητα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ