2.2.2013 14:19

Νέα άφιξη μεταναστών στις Οινούσσες

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕ ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΠΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν τις αφίξεις τους στα παράλια της Χίου, τα καραβάνια των μεταναστών που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και κυρίως από τη Συρία.

Τελευταία άφιξη σημειώθηκε στις 07:30 το πρωί του Σαββάτου στη νησίδα Πασσάς των Οινουσσών δίπλα στο στρατιωτικό φυλάκιο της Παναγίας.

Ο Τούρκος δουλέμπορος παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί μετά τα τραγικά ναυάγια στη Λέσβο και νότια της Χίου, κατάφερε να αποβιβάσει 17 συνολικά άτομα σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν.

Τα 17 άτομα, Σύριοι στην καταγωγή κατά δήλωσή τους μεταφέρθηκαν στη νησίδα από τα έναντι τουρκικά παράλια και συγκεκριμένα από θαλάσσια περιοχή βόρεια του Τσεσμέ. Από τους 17 οι 10 είναι άνδρες, οι 3 γυναίκες και τα 4 είναι παιδιά.

Μετά τον εντοπισμό τους από τους εθνοφύλακες των Οινουσσών, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς και τροφή σε χώρο εκτός στρατοπέδου ενώ στη συνέχεια επενέβη το Λιμεναρχείο και η Αστυνομική Δ/νση Χίου που φέρει και την ευθύνη της μεταχείρησής τους δεδομένου ότι εντοπίστηκαν σε στεριά και όχι σε θάλασσα.

Έτσι μετά την καταγραφή μεταφέρθηκαν στη Χίο με το πλοίο της γραμμής και από εκεί στα κρατητήρια του Α.Τ. Χίου όπου παραμένουν μέχρι και αυτή την ώρα.

Τη Δευτέρα οι 17 συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν ανοιχτά το ενδεχόμενο της διοικητικής απέλασης θα οδηγηθούν στην Εισαγγελική Αρχή Χίου και από εκεί στο Νοσοκομείο του νησιού για τις προληπτικές εξετάσεις και τον σχετικό εμβολιασμό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ