1.4.2014 17:10

Νέα 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΠΝΟ, οπότε όλα τα πλοία θα παραμείνουν «δεμένα» στα λιμάνια της χώρας μέχρι και τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Αύριο Τετάρτη η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεών της.

Σήμερα πριν την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όπου και ελήφθη η απόφαση για συνέχιση της απεργίας μέχρι και το πρωί της Πέμπτης είχε προηγηθεί συνάντηση της διοίκησης της ΠΝΟ με την Ένωση Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με αντικείμενο την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ακτοπλοΐα.

Η ΠΝΟ κατέθεσε μια ολοκληρωμένη πρόταση στους ακτοπλόους την οποία θα μελετήσουν και θα συναντηθούν αύριο στις 3 το μεσημέρι εκ νέου. Να σημειωθεί ότι σήμερα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» και πιθανότατα την Τετάρτη θα ψηφιστεί.

Κινητοποιήσεις και στη Χίο

Την ίδια ώρα σε συγκέντρωση καλούν όλους τους εν ενεργεία και συνταξιούχους ναυτικούς της Χίου τα ναυτεργατικά σωματεία την ερχόμενη Παρασκευή 4/4 στις 10:00 στην αίθουσα του Ε.Κ. Χίου ενώ αργότερα θα ακολουθήσει πορεία και κατάληψη της Π.Ε. Χίου.

Τα Ναυτεργατικά Σωματεία του νησιού μας καλούν σε συγκέντρωση όλους τους ναυτικούς, εν ενεργεία και συνταξιούχους, την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για να συζητήσουν για την επικρατούσα κατάσταση στην υγεία από τον Οίκο Ναύτου, το συνταξιοδοτικό κ.α. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ