22.5.2014 14:04

Το Ναυτικό Μουσείο Χίου στο 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων

Το Ναυτικό Μουσείο Χίου  είχε τη τιμή να συμμετάσχει με εκπροσώπους του (την υπεύθυνη του Ναυτικού Μουσείο στη Χίο κα  Άννα Σιταρά)  στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων με το ειδικό θέμα “Πλοία μνημεία της Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης και Μουσειακή πραγματικότητα”. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε  από το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος και το πλωτό Ναυτικό Μουσείο “Γεώργιος Αβέρωφ”. Πραγματοποιήθηκε  Παρασκευή και το Σάββατο 10 Μαΐου στο Ν.Μ. Ελλάδος και στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο “Γεώργιος Αβέρωφ”.
Οι θεματικές ενότητες οι οποίες  αναπτύχθηκαν στο Συνέδριο από τους ομιλητές ήταν:
1. Θεσμικό πλαίσιο για το χαρακτηρισμό πλοίων ως μνημείων.
2. Ζητήματα συντήρησης των χαρακτηρισμένων πλοίων μνημείων.
3. Ελληνικά πλοία που μετατράπηκαν σε πλωτά Μουσεία.
4. Πολιτιστική διαχείριση και αξιοποίηση πλοίων μνημείων από ιδιώτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

5. Ελληνικά Ναυτικά Μουσεία και πλοία μνημεία ως υπαίθρια εκθέματά τους.
Παράλληλα έγιναν ξεναγήσεις των συμμετεχόντων στα πλωτά Ναυτικά Μουσεία “Γεώργιος Αβέρωφ”, “Βέλος”, “Νεράιδα” και “Ελλάς Λίμπερτυ”.
Στην ομιλία της η κα  Άννα Σιταρά αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Μουσείου (εκπαιδευτικά προγράμματα, ετήσια έκδοση περιοδικού «Ναυτίλος», εκδηλώσεις) καθώς και στην παρουσίαση των σημαντικότερων εκθεμάτων του μουσείου, τονίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία των δωρητών για την ανιδιοτελή προσφορά τους στη Χίο μιας και φέτος συμπληρώνονται είκοσι χρόνια συνεχούς προσφοράς από την ίδρυση του μουσείου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ