8.6.2012 12:59

«Ναυμαχία» για τη δρομολόγηση του Blue Star Patmos

Σφοδρή σύγκρουση συμφερόντων έχει ξεσπάσει στο Αιγαίο έπειτα από αίτημα της Attica Group και συγκεκριμένα της Blue Star Ferries  για έκδοση άδειας δρομολόγησης του νεότευκτου επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Περαιάς - Χίος και Μυτιλήνη. Οξεία ήταν χθες η αντίδραση της ΝΕΛ η οποία έως σήμερα εξυπηρετεί αυτή τη γραμμή μαζί με την Hellenic Seaways. 
Σε επιστολή της η ΝΕΛ προς το Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με κοινοποίηση προς τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και άλλους φορείς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε τυχόν έγκριση δρομολόγησης του Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR PATMOS στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη για την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο και απαιτούμε να ισχύσουν τα ίδια μέτρα και σταθμά προς όλες τις εταιρείες όσον αφορά τη δρομολόγηση για το επόμενο έτος».
Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) για απόρριψη δρομολόγησης πλοίων άλλων εταιρειών όπως του Olympia Pallas στην γραμμή Πειραιάς - Χανιά ενώ τονίζεται ότι «θα καταγγείλουμε την διαφαινόμενη Νέα Γιάλτα και τον εμπαιγμό προς την εταιρεία μας, που φέτος κλείνει τα 40 χρόνια λειτουργίας της με καθημερινή και απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών Χίου και Μυτιλήνης με τον Πειραιά, ως εταιρεία λαϊκής βάσης της Μυτιλήνης και της οποίας οι τυχόν λανθασμένες εισηγήσεις σας θα δυναμιτίσουν τη λειτουργία και θα απειλήσουν την ύπαρξη της».

«Τυχόν πρόχειρη και άστοχη εισήγηση σας θα προκαλέσει το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου για όλους και για όλα, ακόμα και για τους αιτούντες. Οι παρενέργειες μπορεί να έχουν δραματικές συνέπειες, που μπορεί να φτάσουν και σε διακοπή εκτέλεσης των συμβάσεων δημόσιας υπηρεσίας στις άγονες γραμμές των νησιών μας, στις οποίες το κράτος είναι υπερήμερο με φοβερές και ανυπολόγιστες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθωμάτων», καταλήγει η επιστολή.
Η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου διατυπώνει τα εξής ερωτήματα:
-Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούν όλα αυτά;

-Γιατί μερικά εικοσιτετράωρα προ των εκλογών οι υπηρεσιακοί παράγοντες μαζί με την υπηρεσιακή κυβέρνηση προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα που θα επηρεάσουν για πολλά χρόνια την Ελληνική ακτοπλοΐα, τη στιγμή που έχει εξαγγελθεί η επανίδρυση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από όλα σχεδόν τα κόμματα εξουσίας;

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ