Κοινωνία

17/12/15 15:02

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:22

«Να’στε καλά, κι αχρείαστοι»

ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ Τ’ ΑΥΤΙ Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΑΡΔΑ, ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Λιτός  και σύντομος ήταν φέτος ο εορτασμός των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, «Τριών Παίδων εν Καμίνω», που σώθηκαν από την φωτιά με Θεϊκή παρέμβαση. Ο εορτασμός άρχισε με το μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων πυροσβεστών την ώρα του καθήκοντος  στην  Μητρόπολη και ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη γιορτή στις κεντρικές εγκαταστάσεις του σώματος στη Φάρκαινα. Το κλιμάκιο της Χίου επέλεξε να εορτάσει την ημέρα τιμής στους Πυροσβέστες με μια λιτή αλλά περιεκτική γιορτή, με κύριο στόχο τη συνεύρεση των συναδέλφων Πυροσβεστών  σε χαλαρούς τόνους. Οι επίσημες παρουσίες περιορίστηκαν στην εκπροσώπηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Το τρισάγιο

Ο πάτερ Στέφανος Λάρδας χοροστάτησε στο τρισάγιο στο προσκυνητάρι των εγκαταστάσεων στη Φάρκαινα. Όπως το έχει καθιερώσει, μετά το τέλος του τελετουργικού, ευχήθηκε σε όλο το κλιμάκιο και τους εθελοντές  «να’στε καλά, κι αχρείαστοι».

Αναβάθμιση

Στη συνέχεια όλοι πέρασαν για κέρασμα στο κυλικείο της Υπηρεσίας. Λιτό το τραπέζι,  λιτός ήταν και ο χαιρετισμός του διοικητή Ιάκωβου Αρχοντάκη, ο οποίος ευχήθηκε στους συναδέλφους του να είναι καλά και υπενθύμισε ότι η υπηρεσία διαρκώς  αναβαθμίζεται.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση