20.6.2014 12:30

"Ναι" Τριαντάφυλλου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο κυρίαρχο ερώτημα αν χρειαζόμαστε ή όχι φυλακές υψίστης ασφαλείας απάντησε με την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Κ. Τριαντάφυλλος, στα πλαίσια της  συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις».
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι το έγκλημα έχει προχωρήσει και προκειμένου η πολιτεία να προστατέψει τους πολίτες της οφείλει να διαμορφώσει ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα και ένα κατάστημα κράτησης το οποίο να ανταποκρίνεται σε δεδομένα υψηλής ασφάλειας.
«Υπάρχει το διεθνές παράδειγμα και μπορούμε πάνω σε αυτό να οικοδομήσουμε για να απαντήσουμε στα τέσσερα βασικά ζητήματα που υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος και στη συνέχεια τόνισε τέσσερα ζητήματα ως κυρίαρχα.
Το πρώτο ζήτημα είναι ποιοι και πόσοι θα κρατούνται στα καταστήματα αυτά. Το δεύτερο ζήτημα είναι για ποιον λόγο αυτοί θα κρατούνται στις συγκεκριμένες φυλακές. Το τρίτο ζήτημα είναι πώς αυτοί θα κρατούνται, δηλαδή ποιες θα είναι οι συνθήκες διαβίωσης. Το τέταρτο ζήτημα είναι πόσο θα διαρκεί ο συγκεκριμένος τύπος κράτησης.
«Στις συγκεκριμένες φυλακές πρέπει να υπάρχει τριπλή ασφάλεια, ΕΛΑΣ, εξωτερική φρουρά και σωφρονιστικοί υπάλληλοι», υποστήριξε ο βουλευτής μη παραλείποντας να αναφερθεί και σε ζητήματα όπως η άδεια των κρατουμένων κ.λπ. βάζοντας ως προϋπόθεση του όρους και τις συνθήκες με τις οποίες αφενός θα επιλέγονται οι κρατούμενοι κι αφετέρου θα φυλάσσονται και παραθέτοντας παραδείγματα από το εξωτερικό για την τεκμηρίωση της τοποθέτησης του.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ