20.6.2014 12:30

"Ναι" Τριαντάφυλλου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο κυρίαρχο ερώτημα αν χρειαζόμαστε ή όχι φυλακές υψίστης ασφαλείας απάντησε με την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Κ. Τριαντάφυλλος, στα πλαίσια της  συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Ποινικού και Σωφρονιστικού Δικαίου και άλλες διατάξεις».
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι το έγκλημα έχει προχωρήσει και προκειμένου η πολιτεία να προστατέψει τους πολίτες της οφείλει να διαμορφώσει ένα σύγχρονο σωφρονιστικό σύστημα και ένα κατάστημα κράτησης το οποίο να ανταποκρίνεται σε δεδομένα υψηλής ασφάλειας.
«Υπάρχει το διεθνές παράδειγμα και μπορούμε πάνω σε αυτό να οικοδομήσουμε για να απαντήσουμε στα τέσσερα βασικά ζητήματα που υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος και στη συνέχεια τόνισε τέσσερα ζητήματα ως κυρίαρχα.
Το πρώτο ζήτημα είναι ποιοι και πόσοι θα κρατούνται στα καταστήματα αυτά. Το δεύτερο ζήτημα είναι για ποιον λόγο αυτοί θα κρατούνται στις συγκεκριμένες φυλακές. Το τρίτο ζήτημα είναι πώς αυτοί θα κρατούνται, δηλαδή ποιες θα είναι οι συνθήκες διαβίωσης. Το τέταρτο ζήτημα είναι πόσο θα διαρκεί ο συγκεκριμένος τύπος κράτησης.
«Στις συγκεκριμένες φυλακές πρέπει να υπάρχει τριπλή ασφάλεια, ΕΛΑΣ, εξωτερική φρουρά και σωφρονιστικοί υπάλληλοι», υποστήριξε ο βουλευτής μη παραλείποντας να αναφερθεί και σε ζητήματα όπως η άδεια των κρατουμένων κ.λπ. βάζοντας ως προϋπόθεση του όρους και τις συνθήκες με τις οποίες αφενός θα επιλέγονται οι κρατούμενοι κι αφετέρου θα φυλάσσονται και παραθέτοντας παραδείγματα από το εξωτερικό για την τεκμηρίωση της τοποθέτησης του.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ