3.3.2015 14:34

Ναι στους γάμους στα λιμανάκια αλλά…

ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Στα έδρανα της Λιμενικής Επιτροπής παραπέμφθηκε το πολυσυζητημένο θέμα της τέλεσης γαμήλιων εκδηλώσεων στη χερσαία ζώνη μικρών λιμένων όπως η Αγία Παρασκευή Καστέλλου ή η Αγία Ερμιόνη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γ. Γεωργούλη να μεταφέρει την αντίδραση μερίδας επαγγελματιών που κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά ως προς την τήρηση της νομιμότητας.

Σύμφωνα με τον Γ. Γεωργούλη οι γαμήλιες τελετές σε υπαίθριους χώρους στερούνται κάθε νομιμότητας καθώς παρουσιάζουν μία σειρά από έλλειψη αδειών όπως η άδεια μουσικής, η τήρηση των υγειονομικών κανόνων για τα τρόφιμα ακόμα και έλλειψη χημικών τουαλετών. Επιπλέον όπως τόνισε είναι συχνό το φαινόμενο της όχλησης των περίοικων καθώς το γλέντι συνήθως κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Παράλληλα ο κ. Γεωργούλης εστίασε και στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού αφού όπως είπε οι 4 επιχειρηματίες που διαθέτουν άδεια μουσικής αφενός έχουν πληρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ για την απόκτησή της, αφετέρου φορολογούνται με 5% όταν όλοι οι υπόλοιποι αποδίδουν φόρο 2%.

«Ανοίγουμε τον ασκό του Αιόλου»

Τα λεγόμενα του κ. Γεωργούλη προκάλεσαν τη διαφωνία μελών του Δ.Σ. που όπως τόνισαν ούτως ή άλλως το catering το αναλαμβάνουν εταιρίες του χώρου πλήρως αδειοδοτημένες κι από την άλλη ένα γαμήλιο γλέντι αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες των περιοχών όπου πραγματοποιούνται.

Για διαδικασίες που ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου, έκανε λόγο με παρέμβασή του ο Λιμενάρχης Γ. Αργυράκης σημειώνοντας ότι με βάση τη λογική που θέτει το Επιμελητήριο τότε όλα τα πανηγύρια των ενοριών και των σωματείων σε όλη τη Χίο, καθ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού είναι παράνομα και πρέπει να υπόκεινται σε ελέγχους.

Η ιδιότυπη λύση πάντως προήλθε από τον πρώην Δήμαρχο Π. Λαμπρινούδη που εισηγήθηκε στο σώμα το Λιμενικό Ταμείο να παραχωρεί τον εκάστοτε χώρο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με τη βασική προϋπόθεση ότι ο ενδιαφερόμενος θα συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες άδειες και δικαιολογητικά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ