13.1.2017 17:20

«Να τελειώνουμε επιτέλους με το φράγμα Κόρης Γεφύρι» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ΧΙΟΥ ΑΠ. ΤΖΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ «π»

Φωνή αγωνίας για την τύχη του φράγματος Κόρης Γεφύρι υψώνει μέσω του «π» ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου Απόστολος Τζιώτης, αφού όπως είπε το έργο, παρότι είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση πήρε νέα παράταση για τον ερχόμενο Μάρτιο.

«Έχουμε ένα έργο το οποίο μπορεί να συγκρατήσει μέχρι 3 εκ. κυβικά νερό και να μας εξασφαλίσει και την ποιότητα και την ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε. Ειδικά φέτος μπορεί να μην επαρκούσε για υδροδότηση όμως θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για να εμπλουτίσουμε τον υδροφορέα της λεκάνης που τροφοδοτεί την πόλη. Τα τελευταία νέα ήταν ότι θα οριζόταν ένας σύμβουλος από το Υπ. Γεωργίας για να τελειώσουν οι τσιμεντενέσεις και το μόνο που έγινε ήταν να υπάρξει παράταση του έργου», ανέφερε ο ίδιος.

Παραμένει ο κίνδυνος της λειψυδρίας

Σχολιάζοντας το ύψος των τελευταίων βροχοπτώσεων ο κ. Τζιώτης το χαρακτήρισε ικανοποιητικό, κρούωντας όμως το καμπανάκι και λέγοντας ότι ο κίνδυνος λειψυδρίας συνεχίζει και παραμένει υπαρκτός.

«Οι τελευταίες βροχές ήταν όντως ποτιστικές και το νερό δεν κατέληξε στη θάλασσα. Οι τελευταίες αναλύσεις που έγιναν πριν 2 ημέρες έδειξαν εμπλουτισμού των υδροφορέων μας, όμως οι ταμιευτήρες νερού παραμένουν άδειοι. Το καλό είναι ότι αυτή τη στιγμή από το Δελφίνι παίρνουμε 150 κ.μ. νερό την ώρα, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τις 2 μεγάλες γεωτρήσεις της πόλης και να γίνει η θεραπεία του υδροφόρου ορίζοντα. Συνεχίζουμε τη χάραξη της πολιτικής μας σαν να μην έχει ρίξει σταγόνα νερό. Ήδη προχωράμε στη διασύνδεση παλαιών γεωτρήσεων που ήταν σε αδράνεια, ώστε όταν η ποιότητα νερού χαλάει με βαρέα μέταλλα να μπορούμε να καλύψουμε από άλλη γεώτρηση την προβληματική περιοχή των Καμποχώρων», εξήγησε ο κ. Τζιώτης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ