24.9.2020 7:54

"Να πραγματοποιηθεί τώρα Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων του ΕΚΧ"

Η Αγωνιστική Ενότητα Εργατικού Κέντρου Χίου καλεί για πολλοστή φορά καλούμε τη πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων με θέμα:

«Οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού.»

Πρέπει να σημάνει συναγερμός στα συνδικάτα, στην εργατική τάξη συνολικά. Δυναμώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ήδη προγραμματίζονται από συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα Πανελλαδική κινητοποίηση στις 13/9 σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Τα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες η εργατική και λαϊκή οικογένεια είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης.

Οι μάσκες-αλεξίπτωτα και τα παγουρίνια για σφηνάκια στους μαθητές δείχνουν τη χρεοκοπία μιας πολιτικής που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών μας και του συστήματος Εκπαίδευσης. Η ομολογία από τα χείλη της υπουργού Παιδείας, ότι περισσότεροι καθηγητές και περισσότερες σχολικές αίθουσες αποτελούν κόστος και δεν μπορούν να γίνουν, επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο πόσο «φτηνή» είναι για την κυβέρνηση και το κράτος η υγεία των παιδιών μας.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στην Αττική το 60% των κλινών ΜΕΘ για Covid -19 είναι καταλυμένο. Σε συνθήκες ακόμα μικρής έξαρσης της πανδημίας, με ευθύνη της κυβέρνησης που άνοιξε τα σύνορα για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στις Μεταφορές και τον Τουρισμό μετατρέποντας σε κουρελόχαρτα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, γίνονται σκόνη τα επιχειρήματά της ότι μέσα στο καλοκαίρι προετοιμάστηκαν καλύτερα και ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας. Οι τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία όπως καταγγέλλουν καθημερινά τα σωματεία των εργαζομένων και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά και η ομολογία του υφυπουργού Υγείας ότι εάν χρειαστεί θα ξανακλείσουν τα χειρουργεία και θα περιοριστεί η περίθαλψη νοσούντων άλλων ασθενειών δείχνουν τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η εμπορευματοποίηση της Υγείας για τον λαό μας.

Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Εμείς οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χίου, ζητάμε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση όχι σε ένα μήνα με βάση όσα προβλέπει το καταστατικό του Εργατικού Κέντρου, αλλά άμεσα στις 30/9.

Λόγω της πανδημίας προτείνουμε να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου ή ας υποδείξουν κάποιο άλλο μέρος που θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας αποστάσεις κλπ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ