23.1.2017 11:54

Να μην περάσουν οι σχεδιασμοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το νησί

 Κείμενο με το οποίο τάσσονται κατά της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό και πιο συγκεκριμένα για δημιουργία νέας δομής στη Χίο,όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την τελευταία συνάντευξη του γραμματέα της Νομαρχιακής Φρ. Σέργη  στον "π",  υπογράφουν 6 πρώην σύντροφοι και συγκεκριμένα οι Δημήτρης Αντωνόγλου, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Παντελής  Καβύρης, Δημήτρης Λαβατ​σής, Μιχάλης Σφυράκης και Τέλης  Τύμπας.

 Το κείμενο

"Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εποχή, μετά την μνημονιακή συνθηκολόγηση, που ο εναπομείνας  ΣΥΡΙΖΑ Χίου προσπαθούσε να εμφανιστεί κινηματικότερος κι από το συγκινητικό κίνημα της αλληλεγγύης ζητώντας επίσημα να πέσει ο φράχτης στον Έβρο. Τώρα η νέα κι ακόμη πιο φιλομνημονιακή του Νομαρχιακή Επιτροπή υιοθετεί τις απορριφθείσες θέσεις του αντιπεριφερειάρχη Χίου για νέα δομή μαζικής απόκρυψης προσφύγων σε απομακρυσμένες τοποθεσίες του νησιού. Ενώ δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου που ζητούσε την αποπομπή του αντιπεριφερειάρχη για τις γνωστές ανά το πανελλήνιο ακροδεξιές δηλώσεις του.

Με αυτή τη νέα γενική αλλά  και τοπική μετάλλαξη του προσπαθεί να περάσει η γραμμή που θέλει το νησί τόπο μαζικού εγκλωβισμού προσφύγων, ένα κολαστήριο που θα στιγματίζει την κοινωνία του νησιού ανά την οικουμένη (όσο κι αν η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου νομίζουν ότι θα το κουκουλώσουν). Έτσι ανατρέπουν κάθε προοπτική για ένα μέλλον στη Χίο με βάση μια μοναδική πολιτιστική παρακαταθήκη και ένα συγκριτικά διασωθέν περιβάλλον. Η Χίος δεν πρέπει να μετατραπεί σε τόπο μαζικού κι απάνθρωπου εγκλωβισμού προσφύγων. Υπάρχει ευρύτερη συμφωνία στο νησί για ανθρωπιστική υποστήριξη των προσφύγων  ενώ προσπαθούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, κάτι που είναι αντίθετο με την ιδεολογία όσων νομίζουν ότι μπορούν να τους  κρύψουν πάνω σε αυτό.  Όσες ανίερες συνεργασίες κι αν επιχειρήσουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο νησί (και δεν ξεχνάμε την κραυγαλέα ατιμωρησία ακροδεξιών στοιχείων παρά τις επανειλημμένες παραβιάσεις του νόμου , με εκκωφαντική μονίμως την απουσία του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ), θα πρέπει να συνεχίσουν να βρίσκουν απέναντι τους ​τη μεγάλη πλειοψηφία του νησιού. Η Χίος χρειάζεται περισσότερη ανθρωπιά για τους πρόσφυγες και περισσότερο αγώνα για να διασωθεί το μέλλον της από το στίγμα ενός νησιού που προσπαθεί να κρύψει, να εγκιβωτίσει ουσιαστικά,  τους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί μαζικά σε αυτό".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ