23.5.2016 11:59

«Να μη χάσουμε τον έλεγχο στον τόπο μας» [BINTEO- ΦΩΤΟ]

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΒΙ.ΑΛ. ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

Αναστάτωση και θύελλα αντιδράσεων στους κατοίκους του Αγίου Σπυρίδωνα, προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής για αλλαγή χρήσης του πρώην σκουπιδότοπου στη θέση Ρεπάνα Καμποχώρων με σκοπό τη δημιουργία καταυλισμού φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων.

Το πρωί της Δευτέρας κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής έδωσαν δυναμικό «παρών» στο Δημαρχείο προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον συγκεκριμένο σχεδιασμό τον οποίο πληροφορήθηκαν από τον τοπικό Τύπο.

Η πληροφορία ότι πρόκειται να δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας κατά 10 στρέμματα μεγαλύτερη από τη ΒΙ.ΑΛ. δημιούργησε εύλογα ανησυχίες με τους ίδιους να τονίζουν ότι δεν επιθυμούν να γίνει η περιοχή τους… Χαλκειός.

Όπως τόνισαν τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον Μ. Βουρνού όσο και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στην περιοχή υπάρχουν απομονωμένες οικείες σε περιοχή 300 μέτρων.

«Τόσα βλέπουμε και τόσο ακούμε ότι γίνονται στο Χαλκειός. Αν μπει κάποιος σε ένα από τα σπίτια το βράδυ τι θα γίνει; Πως θα προστατευθούν αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται μόνοι τους στη μέση του πουθενά;», διερωτήθηκαν οι ίδιοι.

Παράλληλα εξέφρασαν και φόβους για τις συνέπειες που θα έχει η δημιουργία καταυλισμού στις κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή.

«Στο Χαλκειός οι ζημιές στα χωράφια και στα τριγύρω σπίτια είναι ανυπολόγιστες. Αν θέλει ο Δήμος να πάει τους πρόσφυγες εκεί τότε να μας βρει νέο βοσκότοπο, να μας βρει και νέες εγκαταστάσεις κι ας κάνει ότι θέλει», είπε ένας από τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Κοινή διαπίστωση όλων των Συμβούλων ήταν το γεγονός ότι πλέον αρχίζει να χάνεται ο έλεγχος με τις Μ.Κ.Ο. να δρουν χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο, κάτι που διαπιστώθηκε και από την πρόθεση μίας εξ αυτών να ενοικιάσει κτίριο στο κέντρο της πόλης και να το μετατρέψει σε σχολείο.

«Ποιος θα αποφασίσει τι θα διδάσκεται; Ποιος θα τους ελέγξει; Είναι γνωστό ότι η εκπαίδευση μπορεί να μετατρέψει έναν άνθρωπο και σε λαμπρό επιστήμονα αλλά και σε εγκληματία. Κι εμείς έχουμε αφήσει αυτή τη δύναμη στα χέρια μίας Μ.Κ.Ο.», είπε ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στ. Καμπούρης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων Συμβούλων, ενώ τέθηκε εκ νέου το αίτημα για μαζική παραίτηση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου ενόψει της επίσκεψης του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 11 Ιουνίου στη Χίο.

Το θέμα πάντως αναμένεται να έχει συνέχεια, αφού οι τελικές αποφάσεις για τη δημιουργία καταυλισμού στον πρώην σκουπιδότοπο θα παρθούν σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ