8.6.2016 19:21

«Να κλείσει άμεσα η Σούδα»

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

Το κλείσιμο του καταυλισμού της Σούδας, ως το μοναδικό μέτρο που θα αποκαταστήσει το αίσθημα της ασφάλειας στην περιοχή, ζήτησαν μέσα από τη μαζική τους παρουσία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κάστρου.

Όπως εξήγησαν οι κάτοικοι, μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς κάτι που επιβεβαιώνουν τα όσα ακολούθησαν λίγο πριν και λίγο μετά την μεγάλη πυρκαγιά.

«Πρέπει να μας καταλάβετε. Οι καπνοί έμπαιναν στα δωμάτια των παιδιών μας. Κάποιοι σκέφτονται να αφήσουν τα σπίτια τους έστω και προσωρινά. Συμπάσχουμε με τους πρόσφυγες, δεν θέλουμε να τους βλέπουμε εξαθλιωμένους, γιατί αυτή η εξαθλίωση οδηγεί κι εμάς τους ίδιους στην εξαθλίωση», είπαν οι ίδιοι, για να τονίσουν λίγο αργότερα ότι μετά τον Βροντάδο και το Χαλκειός αποτελούν τα θύματα της ίδιας πολιτικής.

Επιμένει στον ΧΑΔΑ η Δημοτική Αρχή

Απαντώντας στις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Κάστρου ο Μανώλης Βουρνούς, κατ αρχήν εξήρε την υπομονή που έχουν επιδείξει γύρω από την παρουσία προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα. Όπως είπε «όλοι αναγνωρίζουν ότι έχει αλλάξει η χωροταξική οργάνωση της γειτονιάς αλλά και η καθημερινότητα των κατοίκων», ωστόσο ο Μανώλης Βουρνούς είπε ότι ο σχεδιασμός προέβλεπε το κλείσιμο της Σούδας, όταν η ΒΙ.ΑΛ. θα λειτουργούσε κανονικά.

«Δυστυχώς τα πράγματα στη ΒΙ.ΑΛ. δεν πήγαν καλά. Αυτό που εμείς προτείνουμε είναι το κλείσιμο της Σούδας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ώστε να δημιουργηθεί μία άλλη πιο οργανωμένη δομή. Αν έχει κάποιος μία άλλη πρόταση να την καταθέσει», είπε ο Μανώλης Βουρνούς. 

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση με τους κατοίκους των θιγομένων περιοχών το απόγευμα της Παρασκευής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ