14.7.2014 18:05

«Να κατεβούν τα πόστερ»

ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΣΤΕΡ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ

Με ένσταση 30 πολιτών ξεκίνησε το έργο της επένδυσης της παλιάς ιχθυόσκαλας με εικόνες της Χίου πάνω σε μουσαμά, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και η αισθητική του χώρου.

Η κίνηση του Δήμου που κόστισε περί τις 20.000 ευρώ από το αποθεματικό του Λιμενικού Ταμείου προσέκρουσε στη συλλογή υπογραφών που στόχο έχει την διακοπή του έργου καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της προσφυγής δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για το έργο.

Η ένσταση

Στο κείμενο της ένστασης, οι υπογράφοντες σημειώνουν ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις απαγορεύεται η ανάρτηση πανό και άλλων διαφημιστικών σε κτίρια ενώ υπογραμμίζουν ότι το κτήριο της παλιάς ιχθυόσκαλας που ανήκει στο Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης εμπίπτει στη ζώνη προστασίας του φρουρίου Χίου και συνεπώς απαιτούσε προηγούμενη άδεια από την 3η ΕΒΑ.

Τέλος οι υπογράφοντες την ένσταση εστιάζουν στο γεγονός ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει δικαίωμα να φέρει προς ψήφιση μόνο θέματα που αιτιολογούν τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Ο συγκεκριμένος χώρος στον οποίο θα γίνουν έργα είναι ζωτικής σημασίας για τη διεύρυνση του υφιστάμενου χώρου του Τελωνείου, προκειμένου να διατηρηθεί, να διευκολυνθεί και να επαυξηθεί η τουριστική κίνηση στη Χίο. Επομένως απασχολεί σημαντικά τον κάθε πολίτη και επαγγελματία η σωστή διαχείριση του χώρου αυτού», καταλήγουν οι ίδιοι στο έγγραφο που απέστειλαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ