27.6.2014 11:12

Να και μια λύση

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΕΔΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΙΚΑ

Οι λύσεις κάποιων προβλημάτων είναι τόσο απλές, που δεν τις σκέπτονται οι υπεύθυνοι, ή δεν υλοποιούνται επειδή δεν υπάρχει η θέληση, πολιτική και κοινωνική.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Επιτροπάκης και ο Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΠΕΔΥ Παντελής Βρούλής απέδειξαν ότι όταν υπάρχει καλοπροαίρετη διάθεση και γίνεται ειλικρινής διάλογος λύνεται ακόμη και το δυσκολότερο πρόβλημα.
Απαλλαγή
Μετά από τρία χρόνια ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, από τις 7 Ιουλίου λύνεται προσωρινά  αλλά σε ικανοποιητικό βαθμό το πρόβλημα της λειτουργίας των μικροβιολογικών εργαστηρίων του κτιρίου του ΙΚΑ, με μια διαδικασία που διευκολύνει τους ασφαλισμένους. 15 αιμοδοσίες θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ, με ενεργοποίηση - έως ενός σημείου - των εγκαταλειμμένων εργαστηρίων, με αποτέλεσμα να  αποσυμφορούνται  το Μικροβιολογικό και το Αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου, τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετούν περισσότερα δικά τους περιστατικά. Κάποιες από τις αναλύσεις  για τις οποίες μπορεί να γίνει προμήθεια αντιδραστηρίων, θα ολοκληρώνονται στις εγκαταστάσεις του ΙΚΑ και οι υπόλοιπες θα προωθούνται στο νοσοκομείο, με ευθύνη των δύο αποσπασθέντων γιατρών.                                                      Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους  ασφαλισμένους του ΠΕΔΥ είναι ότι θα απαλλαγούν απο το βραχνά της οικονομικής επιβάρυνσης, αφού δεν θα  πληρώνουν εισιτήριο στο νοσοκομείο για τις αναλύσεις τους.
Αποσπάσεις
Στα πλαίσια της συνεργασίας ΠΕΔΥ-Νοσοκομείου, η Β` ΥΠΕ δέχθηκε να αποσπαστούν στο Νοσοκομείο η Μικροβιολόγος του ΠΕΔΥ Σταυρούλα Πολιτάκη και ο βοηθός Μικροβιολόγος παρασκευαστής Γεράσιμος Λογιωτατόπουλος, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις αιμοληψίες στο κτίριο του ΙΚΑ, θα τις μεταφέρουν στο νοσοκομείο και οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν τις απαντήσεις την ίδια μέρα, όπως υποστηρίζει ο Παντελής Βρουλής.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια αύξησης του αριθμού των ασφαλισμένων που θα καλύπτονται με αυτή τη διαδικασία από το νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα έχει προκαλέσει αρκετές Ερωτήσεις στη Βουλή ο Κ. Τριαντάφυλλος συμβάλλοντας στην επίλυση του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ