29.5.2012 13:03

Να εξαιρεθούν τα άτομα με αναπηρία

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Γεράσιμο Βουδούρη, προκειμένου να χορηγηθούν στα άτομα με αναπηρία δωρεάν φάρμακα, απέστειλε σήμερα η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ Βορείου Αιγαίου στην οποία σημειώνει τα εξής:
"Κύριε Πρόεδρε
Τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα Άτομα με Αναπηρία, οι χρόνια πάσχοντες και οι οικογένειές τους έρχεται να κάνει ακόμη δυσκολότερη η απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών να διακόψει τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση και ζητούν από τους ασφαλισμένους να πληρώνουν για την προμήθειά τους, πράγμα αδύνατον, αφού οι παθήσεις τους είναι χρόνιες και τα φάρμακα για τη θεραπεία τους πολύ ακριβά.
Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Άτομα με Αναπηρία και οικογένειές τους με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα (περικοπές αναπηρικών συντάξεων, επιδομάτων, ανεργία) τα οποία συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, αλλά και οι δυσκολίες που η ίδια η πάθησή τους δημιουργεί, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή!!!
Τον κίνδυνο επισημαίνει και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με έγγραφό της προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ζητάμε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ να δώσει εντολή στα φαρμακεία του Οργανισμού, ώστε να χορηγούν δωρεάν φάρμακα στα Άτομα με Αναπηρία και τους χρονίως πάσχοντες, προκειμένου να μην διακόψουν τη φαρμακευτική και θεραπευτική αγωγή τους και θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο!!!
Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους  και να δώσουν άμεση λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα, προτού θρηνήσουμε θύματα, αφού η ζωή των Ατόμων με Αναπηρία και χρόνια πασχόντων εξαρτάται από τη λήψη της φαρμακευτικής και θεραπευτικής τους αγωγής.
Αναμένουμε την άμεση και θετική απάντησή σας". 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ