18.1.2016 9:44

«Να επιβραβευθούν οι νομοταγείς επιχειρηματίες»

ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ «ΧΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Τις παθογένειες ετών, έτσι όπως κυρίως καταγράφονται μέσα από την ανεπάρκεια των εκτελεστικών αρχών να εποπτεύσουν τις αποφάσεις των δημοτικών κοινοτήτων, στηλιτεύει μέσω του «π» το μέλος της «Χιακής Συμπολιτείας» Τέλης Τύμπας.

Παρότι εδώ και ενάμιση χρόνο έχει ζητήσει τη συνεργασία της Δημοτικής Ενότητας Χίου με το Λιμενικό Ταμείο, την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο προκειμένου να ανοίξει ένας ευρύτερος διάλογος για το ζήτημα του καθεστώτος λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και ψυχαγωγίας εντός της πόλης και όχι μόνο, η καθημερινότητα έρχεται να τον διαψεύσει.

«Δεν έχουμε πλήρη εικόνα»

Αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε ότι η διαδικασία αδειαδότησης όσων αιτούνται άδεια για μουσική «γίνεται στον αυτόματο» με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει εικόνα για το τι γίνεται μέσα στην πόλη.

«Εδώ και καιρό έχουμε ζητήσει να δημιουργηθεί ένας χάρτης ώστε όλοι οι σύμβουλοι να ξέρουμε ποιος πληρώνει καθώς και τι ποσό. Προς το παρόν αυτό που γίνεται είναι να δίνονται άδειες για μουσική χωρίς να ελέγχονται από κανέναν τα ωράρια που θέτει ο νόμος», σημείωσε ο κ. Τύμπας.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί, σύμφωνα με τον ίδιο και ως προς το θέμα της κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

«Η εικόνα κυρίως στην προκυμαία έχει βελτιωθεί αισθητά. Όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η χωροθέτηση. Ακόμα σε πολλά σημεία της παραλιακής ζώνης καταπατάται η διάβαση των τυφλών. Επιπλέον από την εικόνα που έχουμε πολλοί καταστηματάρχες δεν έχουν πληρώσει. Αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός έναντι εκείνων που πληρώνουν και είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους;», διερωτήθηκε ο ίδιος.

Αναφερόμενος πάντως στην ουσία του θέματος ο Τ. Τύμπας διευκρίνισε ότι στόχος της «Χιακής Συμπολιτείας είναι «πέρα από το να μπει μία τάξη στο αχανές τοπίο, να επιβραβευθούν οι νομοταγείς επιχειρηματίες».

«Επειδή πολλά ακούγονται και λέγονται. Εμείς δεν είμαστε εναντίον τους. Ζητάμε όμως να αναδειχθούν αυτές οι επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ορίζει ο νόμος», κατέληξε ο ίδιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι προτίθεται να επαναφέρει τις προτάσεις του στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χίου και εντός του 2016. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ