30.9.2013 14:50

Να εφαρμόσουν τον κανονισμό της Απλωταριάς

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ

Σε στοίχημα αξιοπιστίας για τη δημοτική αρχή Λαμπρινούδη μετατρέπεται η εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης για τη λειτουργία της Απλωταριάς αλλά και της διάταξης για την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων, με τον Π. Στεφάνου να εγκαλείται από τους καταστηματάρχες γιατί έως σήμερα δεν έχει εφαρμόσει όσα έχει ψηφίσει η Επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους στον «π» το πρόβλημα δεν είναι συνολικό αλλά αφορά περιπτώσεις καταστηματαρχών που και οι ίδιοι έχουν επισημάνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.
«Εμείς θέλουμε να σταθούμε δίπλα στη δημοτική αρχή, να παλέψουμε όλοι μαζί για να αναδείξουμε την Απλωταριά και να της δώσουμε ζωή. Κανένας δεν είπε να μην υπάρχουν τραπεζάκια, να μην υπάρχει ζωντάνια, να μην υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους. Όμως αυτό δεν θα πρέπει να δημιουργεί πρόβλημα σε κανέναν, είτε σε πεζούς είτε σε άλλους καταστηματάρχες μέσω αθέμιτου ανταγωνισμού. Να μην εμποδίζουμε ούτε τους πεζούς στη διέλευση, ούτε να έχουμε μόνιμες κατασκευές. Αντί λοιπόν οι καταστηματάρχες να αλληλοκαταγγέλλονται μεταξύ τους, προτιμότερο θα ήταν ο κ. Στεφάνου να εφαρμόσει το νόμο και να τελειώνουμε», είπε γνωστός καταστηματάρχης της Απλωταριάς στον «π».

Ξεκινάει η εφαρμογή

Αποφασισμένος να συγκρουστεί ακόμα και μέσα στην ίδια του την παράταξη, σε περίπτωση που δεχθεί παρεμβάσεις, είναι ο Π. Στεφάνου που σε δηλώσεις του στον «π» είπε ότι το γράμμα του νόμου θα εφορμοστεί ήδη από σήμερα Δευτέρα.

«Η περίοδος χάριτος τελείωσε. Έχουμε καινούργιο έργο που πρέπει να το αναδείξουμε και όχι να το αφήσουμε να θαφτεί κάτω από παρανομίες. Από σήμερα όσοι καταλαμβάνουν χώρο πέρα του επιτρεπόμενου ή βγάζουν παράνομες κατασκευές θα έχουν 15 ημέρες στη διάθεσή τους αλλιώς μετά θα ακολουθεί η οριστική αφαίρεση της άδειας», είπε ο κ. Στεφάνου.

Αυτό πάντως που απομένει να αποδείξει ο αντιδήμαρχος Χίου είναι αν τελικά θα τηρήσει στο ακέραιο τα λεγόμενά του και θα συμβαδίσει με τις προθέσεις των καταστηματαρχών ή θα συρθεί πίσω από παρεμβάσεις που καιρό τώρα είναι στα όρια του νόμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ