22.1.2014 12:06

Να αξιοποιηθεί το τοπικό δυναμικό

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΕΛΙΞ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Με την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού Α. Θλιβίτου να υπεραμύνεται των δράσεων των εθελοντικών ομάδων της Χίου άνοιξε ο κύκλος της συζήτησης για τη σύμβαση μεταξύ της ΜΚΟ «ΕΛΙΞ» και του Δήμου Χίου με σκοπό «την προστασία φυσικών χώρων και οικοσυστημάτων, εξωραϊσμού & καθαρισμού δημοτικών χώρων», με εισηγητή το Νίκο Νύκτα, Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης.
Παρά το περασμένο της ώρας οι εθελοντές που περίμεναν καρτερικά τη συζήτηση του θέματος εστίασαν στον άμισθο χαρακτήρα του εθελοντισμού την ώρα που ο «ΕΛΙΞ» επιζητούσε σύμφωνα με την Α. Θλιβίτου 4.600 ευρώ για κάθε δράση του συν τα έξοδα διαμονής.
Από την άλλη ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας κύριος εισηγητής του θέματος δεν κατάφερε να πείσει για την αναγκαιότητα της σύμβασης κι έτσι το θέμα αποσύρθηκε ώστε να επανέλθει πιθανά στο μέλλον.
Στον αντίποδα πάντως η Α. Θλιβίτου έκανε λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης των εθελοντικών ομάδων της Χίου όταν η δράση τους σύμφωνα με την ίδια χαρακτηρίζεται ως υποδειγματική.
«Για να τελειώνει το ζήτημα. Θα πρέπει πρώτα να κοιτάξουμε πως θα θωρακίσουμε τις τοπικές ομάδες, τους δικούς μας ανθρώπους, να δούμε πως θα τους βοηθήσουμε να φθάσουν στους στόχους τους και μετά να φέρουμε κι άλλους από την Αθήνα. Το γραφέιο εθελοντισμού κινείται προς αυτή την κατεύθυνση και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά», σημείωσε σε έντονο ύφος η κ. Θλιβίτου πείθοντας τον Π. Λαμπρινούδη να αποσύρει το θέμα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ