20.6.2014 20:07

Να αποσυμφορηθεί το λιμάνι

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΝΤΑΛΙΚΩΝ

Οι επαγγελματίες της οδού Νεωρείων στην περιοχή της φτωχειάς προκυμαίας επανάφεραν και πάλι στο προσκήνιο το αίτημα τους για την απομάκρυνση ή αλλαγή του ωραρίου στάθμευσης των νταλικών στο χώρο του λιμανιού, επειδή επηρεάζεται δυσμενώς η δουλειάς τους από τους θορύβους και την κακή εικόνα της περιοχής. Στο αίτημα που κατέθεσαν και συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης στη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής, προτείνουν οι νταλίκες να σταθμεύουν στον χώρο αναμονής τρείς ώρες πριν τον απόπλου του δρομολογίου τους και όχι όποτε θέλουν, όπως γίνεται έως τώρα. Επειδή το θέμα είναι σύνθετο και οι απαιτούμενοι χειρισμοί πολύ λεπτοί και δύσκολοι, η επιτροπή δεν έλαβε καμία απόφαση και παρέπεμψε το θέμα να συζητηθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης. Στο ενδιάμεσο διάστημα το Λιμεναρχείο και το Επιμελητήριο ανέλαβαν την υποχρέωση να βολιδοσκοπήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους για να βρεθεί μια λύση κοινής αποδοχής. Ο Σταύρος Μιχαϊλίδης και ο Λιμενάρχης Γιάννης Αργυράκης τόνισαν και πάλι την ανάγκη να γίνει ξεκάθαρος ο ρόλος του λιμανιού, να επιλέξουμε όλοι τι λιμάνι θέλουμε και να αναλάβουμε την ευθύνη της σωστής λειτουργίας του επιλέγοντας κάποια από τις λύσεις που έχουν προταθεί στο παρελθόν για την ορθότερη αξιοποίηση του.                                                                                                  

Στα Μεστά                                                                                                                          

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, ο Σταύρος Μιχαϊλίδης  υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν η Λιμενική Επιτροπή εγκρίνει την παλιά πρόταση του το πλοίο που καλύπτει την γραμμή Πειραιάς –Χίος –Μυτιλήνη από 10 Ιουνίου έως 10 Σεπτεμβρίου στην επιστροφή του για τον Πειραιά να ελλιμενίζεται στο λιμάνι των Μεστών και όχι της Χίου. Η πρόταση παρακάμφθηκε με το σκεπτικό ότι η πρόταση δεν μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα, επειδή στα Μεστά  δεν υπάρχουν οι απαραίτητες χερσαίες υποδομές, ενώ και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες όταν τους είχε κατατεθεί αυτή η πρόταση είχαν εκφράσει τις διαφωνίες τους.

  
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ