20.11.2015 20:14

«Να ανοίξουν «ΟΕΥΟΔΟΣ» και ΝΟΧ ως αντιστάθμισμα της Σούδας»

«ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ» ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο Μ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ

Οι συνεχώς μειούμενες θέσεις στάθμευσης στο κέντρο της πόλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Όπως ανέφερε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο μετά τη μετατροπής της Σούδας σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων είναι δραματική κυρίως για τους οδηγούς που κινούνται μέσα στην πόλη.

«Υπάρχει τρομερό πρόβλημα μέσα στην πόλη. Θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να καταθέσει κάποια εναλλακτική πρόταση», ανέφερε ο κ. Λαμπρινούδης τονίζοντας ότι μία λύση θα μπορούσε να ήταν το προσωρινό «πάγωμα» της ελεγχόμενης στάθμευσης περιμετρικά του κήπου και στην οδό Καρπασίας τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2016.

Το πρόβλημα επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς που λαμβάνοντας τον λόγο ανέφερε ότι έχει ζητήσει από την Περιφέρεια να λειτουργήσει ως εναλλακτικός χώρος στάθμευσης ο χώρος του «ΟΕΥΟΔΟΣ» στο τέρμα της οδού Αλλατίου.

Αναφορικά με το αίτημα που κατέθεσε ο Π. Λαμπρινούδης σχετικά με την ελεγχόμενη στάθμευση ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό δεδομένου ότι αν αφεθεί ελεύθερη δεν θα υπάρχει ούτε εκατοστό ελεύθερο από νωρίς το πρωί μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι είναι προς διερεύνηση η πλήρης λειτουργία του χώρου στάθμευσης δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Χίου.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ