24.7.2019 12:12

Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χίου «Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου»

Κάτω τα χέρια από την εκπαίδευση!

Για ξεπλήρωμα προεκλογικών γραμματίων της ΝΔ  σε επιχειρηματικούς κύκλους κάνει λόγο με ανακοίνωσή της του τοπ Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Χίου, σχετικά με την απόφασή της νέας Κυβέρνησης να καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο.

Στην ανακοίνωσή  αναφέρει:

 « Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει την  κυβέρνηση της ΝΔ που αρχίζοντας  να ξεπληρώνει τα προεκλογικά της γραμμάτια στους επιχειρηματικούς ομίλους και  δείχνει το γνωστό πρόσωπο της απέναντι στους φοιτητές και τους εργαζόμενους.

  Από τα πρώτα νομοθετήματα του υπουργείου Παιδείας είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Βάζει χέρι στο πανεπιστημιακό άσυλο που έχει μεγάλη ιστορία! Τα πανεπιστήμια απαιτείται να λειτουργούν ελεύθερα από παρεμβάσεις της εξουσίας και να παράγουν την γνώση και την επιστήμη. Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής.

  Το έδαφος πρόσφορο βέβαια αφού με την ανοχή της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το περιβόητο «Πόρισμα Παρασκευόπουλου» έβαλε επίσημα στην ίδια συζήτηση τα διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας με τις κινητοποιήσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και των εργαζομένων.

  Δεν ξεγελιόμαστε!!! Δεν είναι το πανεπιστημιακό άσυλο αυτό που εμποδίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της διακίνησης των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας ή και σε άλλες περιοχές όπου δεν υπάρχουν Πανεπιστήμια. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα παρέμβασης στην αστυνομία σε περίπτωση αξιόποινων  πράξεων.

  Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια για την κατάργηση του ασύλου έχει άλλες στοχεύσεις, όπως την εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, την  επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και η κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί η «ασυλία» στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών και των εργαζομένων. Για αυτό και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται την κατάργηση του ασύλου.

  Την ίδια στιγμή οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες θα πρέπει να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, τα πτυχία θα υποβαθμίζονται συνεχώς και οι απόφοιτοι θα δουλεύουν με τσακισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

   Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα Σωματεία της δύναμης της, τους εργαζόμενους  να καταδικάσουν με αποφάσεις τις προσπάθειες αυτές της κυβέρνησης, να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Χίου.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ