8.10.2018 9:17

Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χίου: «Οι ιδιωτικοποιήσεις των δημοτικών υπηρεσιών κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής»

Ενάντια σε κάθε μορφή εμπορευματοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου τάσσεται το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Χίου, το οποίο με ανακοίνωσή του ψέγει τη δημοτική αρχή για το γεγονός ότι 20 παιδιά έμειναν εκτός δημοτικών παιδικών σταθμών. Παράλληλα καλεί τους γονείς να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν δωρεάν παιδικούς σταθμούς.   Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ είναι ενάντια σε κάθε λογική της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, και εν προκειμένω της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών. Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής έμειναν απ’ έξω από τους δημοτικούς σταθμούς 20 παιδιά και οι γονείς τώρα πρέπει να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ψάχνοντας στέγη σε ιδιωτικούς. Συνεχίζει όμως ακάθεκτη τον κατήφορο!! Μετά από τις αποτυχημένες προσπάθειες πέρσι να "νοικιάσει" εργαζόμενους από ιδιωτική εταιρεία, αντί να προσλάβει μόνιμο προσωπικό με διαφανείς διαδικασίες  και αφού η αποκεντρωμένη ακύρωσε αυτές τις μηχανορραφίες της διοίκησης του νομικού προσώπου και μπαίνει σε περιπέτειες το νομικό πρόσωπο με μηνύσεις διεκδίκησης χρήματος,  τώρα στο στόχαστρο  βάζει και την διατροφή των νηπίων. 

Επιχειρεί να αναθέσει σε ιδιώτη και σε εταιρεία κέτερινγκ την καθημερινή σίτιση των βρεφών και των νηπίων, ενώ οι υποδομές σίτισης υπάρχουν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Αντί να βάλει ένα πλάνο ενίσχυσης του προσωπικού εστίασης στους σταθμούς, η διοίκηση του Νομικού προσώπου επιλέγει την εύκολη λύση της ιδιωτικοποίησης, λειτουργώντας δυστυχώς, ως πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων. Είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι στελέχη της δημοτικής αρχής δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, του έτοιμου φαγητού; Η κάθε ιδιωτική εταιρεία έχει σκοπό το κέρδος και όχι την εξασφάλιση της υγείας των νηπίων και των βρεφών.  Δεν επιτρέπεται σε κανένα να παίζει με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.   

Καλούμε τους γονείς να ξεσηκωθούν και να απαιτήσουν δωρεάν παιδικούς σταθμούς, άρτια εξοπλισμένους με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό που θα εγγυάται την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι κοινωνικές υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν στο λαό και όχι να παραχωρούνται στους ιδιώτες. Δεν πιάνουν τα μόνιμα πλέον ψευτοδιλήμματα  της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του νομικού προσώπου ή ιδιώτες ή θα "κλείσουν" οι παιδικοί.   Η Δημοτική Αρχή  εφαρμόζει την απάνθρωπη  πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών,  που  καταργούν το δημόσιο χαρακτήρα της προσχολικής αγωγής, της παιδείας και του όποιου  κοινωνικού κράτους απέμεινε,  οδηγώντας σε απόγνωση τους δημότες και τις οικογένειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Χίου.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ