5.4.2016 19:15

Ν. Μηταράκης: "Πρώτα λιάζονταν, μετά εξαφανίστηκαν οι μετανάστες στη Χίο"

«Ο λαός της Χίου δανείστηκε για να αγοράσει με δικά του λεφτά το hot spot, το οποίο αργότερα παραχωρήθηκε στο υπουργείο για να δημιουργηθεί αυτή η δομή» δήλωσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Αναλυτικά είπε:

«Κάναμε μια σύσκεψη προχτές στη Χίο -με πρωτοβουλία της κας Καλογήρου, της περιφερειάρχη-, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας και εγώ για να συζητήσουμε τη λειτουργία των δομών εδώ. Η κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι δεν υπάρχει σχέδιο. Οι Χιώτες είναι οι πρώτοι που έβαλαν πλάτη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ο λαός της Χίου δανείστηκε για να αγοράσει με δικά του λεφτά το hot spot, το οποίο αργότερα παραχωρήθηκε στο υπουργείο για να δημιουργηθεί αυτή η δομή. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν υπήρχε σωστός σχεδιασμός για την ασφάλεια του hot spot.

Υπάρχουν προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων τα οποία επίσης πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το πιο σημαντικό είναι ότι το λιμάνι παραμένει ακόμα υπό κατάληψη. Αυτή την στιγμή βρίσκονται εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες εκτός δομών. Κατά συνέπεια ήταν φυσιολογικό όταν αυτοί οι άνθρωποι κληθούν για τους επαναπατρισμούς, να μην εμφανιστούν.

Πρώτα λιάζονταν και μετά εξαφανίστηκαν. Υπάρχει απουσία του κράτους, έλλειψη κεντρικού συντονισμού, δεν έχει κάποιος στη Χίο, για την κυβέρνηση να έχει το κεντρικό πρόσταγμα. Προσπαθεί ο δήμος, η περιφέρεια με υπεράνθρωπες προσπάθειες, η τοπική αστυνομία και το τοπικό λιμενικό να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αλλά η πολιτεία είναι απούσα».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ