30.3.2015 16:26

Μυτιλήνη: Κοριτσάκι θύμα βίας από την ίδια του τη μητέρα

Με μώλωπες ακόμα και στο πρόσωπο πήγε η 11χρονη στο σχολείο - Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και συνελήφθη η 39χρονη μητέρα της

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την ίδια της τη μητέρα έπεσε ένα 11χρονο κορίτσι στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι Αρχές και να προχωρήσουν στη σύλληψη της 39χρονης.

Την περασμένη Παρασκευή, η δασκάλα του δημοτικού σχολείου στο οποίο πηγαίνει η ανήλικη μαθήτρια, είδε τη νεαρή κοπέλα με μώλωπες στο πρόσωπο και τα χέρια της, ενώ έδειχνε ιδιαίτερα φοβισμένη και τρομαγμένη. Έντρομη η δασκάλα της ειδοποίησε άμεσα τη διευθύντρια η οποία στη συνέχεια προσπάθησε να της αποσπάσει μερικές πληροφορίες για τους μώλωπες  που είχε στο σώμα της. Σιγά σιγά η μικρή μαθήτρια «λύθηκε» και άρχισε να περιγράφει τι συνέβη την προηγούμενη ημέρα στο σπίτι της. Κατά τη συζήτηση που είχε με τη διευθύντρια  αποκάλυψε ότι ήταν η ίδια της η μητέρα που της είχε προκαλέσει τα σημάδια αυτά!

Την ίδια ώρα η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα της Λέσβου όπου έγινε μήνυση εις βάρος της 39χρονης μητέρας. Η αστυνομία άμεσα προχώρησε στη σύλληψη της 39χρονης, η οποία παρέμεινε στα κρατητήρια μέχρι το Σάββατο, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας. Στην διεκπεραίωση της υπόθεσης θα συνδράμει και ο ιατροδικαστής ο οποίος  θα εξετάσει εάν το θύμα είχε κακοποιηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν.  

Το protothema.gr επικοινώνησε με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Λέσβου, κυρία Αναστασία Τσολερίδου η οποία παραδέχτηκε το περιστατικό και δήλωσε ότι: «Όταν οι δάσκαλοι – καθηγητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους περιστατικά γνωρίζουν τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών φέρει ευθύνη στην κοινωνία για αυτο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στην προκειμένη περίπτωση η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου, κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ η ίδια κινητοποίηση διαπιστώθηκε και από τις Αρχές. Επειδή είναι πολύ λεπτό το ζήτημα θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις δηλώσεις γι' αυτό καλύτερα να μην αποκαλυφθούν περαιτέρω στοιχεία. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, η οποία θα ερευνήσει εξονυχιστικά το θέμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 11χρονη μαθήτρια μίλησε στους δασκάλους του σχολείου για τις συνθήκες που ζει και μεγαλώνει καθώς και το καθεστώς βίας που επικρατεί μέσα στο σπίτι. 
Η μαθήτρια θα υποστηριχθεί από ψυχολόγο της Δ/νσης εκπαίδευσης Λέσβου και του νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ