3.7.2013 10:34

Μυρίζουν οι κάδοι, φταίνε οι πολίτες!

ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΥΡΙΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Βρώμα και δυσωδία γεμίζουν την ατμόσφαιρα οι κάδοι απορριμμάτων του Δήμου σε διάφορες περιοχές της πόλης εγκυμονώντας κινδύνους και για τη δημόσια υγεία.

Περιοχές όπως η Προκυμαία, τα Λειβάδια και άλλα κεντρικά σημεία της πόλης είναι οι περισσότερο προβληματικές με τους πολίτες είτε να τις αποφεύγουν στρουθοκαμηλίζοντας απέναντι στο πρόβλημα, είτε να διαμαρτύρονται για την κατάσταση επιρρίπτοντας ευθύνες στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ν. Μαρτάκης απαντώντας σχετικά σημείωσε πως παρ’ όλες τις ελλείψεις σε προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας, οι κάδοι πλένονται από περιοχή σε περιοχή όλη την εβδομάδα. Ο ίδιος όμως σημειώνει πως η δυσοσμία οφείλεται στα ζωικά υπολείμματα και στα αποφάγια που πετούν στους κάδους καταστήματα και νοικοκυριά.

« Στην παραλία το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Έχουμε κατ’  επανάληψη ενημερώσει τους καταστηματάρχες, τους κάνουμε παρατηρήσεις, αλλά συνεχίζουν σε αυτήν την πρακτική που είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί χωρίς συνεργασία και χωρίς να γίνει συνείδηση σε όλους μας πως δε γίνεται να διατηρούμε καθαρή την ιδιοκτησία μας, το σπίτι ή το μαγαζί μας, σε βάρος του συνόλου» σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Μαρτάκης.

Ανάλογο είναι το επιχείρημα του και για τους συνοικιακούς κάδους. «Αν πετάξουν μέσα κάποια γάτα σκοτωμένη, κάποια υπολείμματα μέχρι την επόμενη μέρα που θα αδειάσει ξανά ο κάδος από τους υπαλλήλους, είναι λογικό ότι θα μυρίσει. Η περισυλλογή των απορριμμάτων γίνεται. Το πλύσιμο των κάδων επίσης. Δε γίνεται όμως να συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία που έχουν κάποιοι και συνεχίζουν να πετούν ανεξέλεγκτα στους κάδους ότι τους περισσεύει, από απορρίμματα μέχρι ζωικά υπόλοιπα και ξερά χόρτα», κατέληξε σημειώνοντας πως η ανοχή της υπηρεσίας όπου να είναι τελειώνει και η επιβολή προστίμων στους παραβάτες είναι προ των πυλών.

Παράλληλα ήδη δημοσιεύθηκε στον χθεσινό «π» η πρόσκληση για την πρόσληψη 55 ατόμων  εκ των οποίων οι 42 θα είναι εργάτες καθαριότητας οι οποίοι υπολογίζεται να προσληφθούν μέχρι τον Αύγουστο έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες εκείνης της περιόδου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ