4.12.2014 13:35

Μυαλό δεν βάζουν….

ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΜΟΙΩΤΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΤΟΥ Κ.Ο.Κ.

Κυνηγητό  με το θάνατο και την Τροχαία παίζουν οι νεαροί, οι οποίοι  παρά τα δυστυχήματα και την κατακραυγή εξακολουθούν να οργανώνουν σχεδόν κάθε βράδυ μηχανοκίνητους αγώνες και επιδείξεις, εναλλακτικά στον Αγ. Σπυρίδωνα Νερόμυλων, στην οδό Ι. Χρήστου πίσω από το αεροδρόμιο και στον Αγ. Αρτέμιο, στο δρόμο Χίου Καρυών. 

Νέο ατύχημα, ίδιο σημείο

Τη Δευτέρα το βράδυ μπροστά στο θέατρο Καστρομηνά, στο ίδιο σημείο όπου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο και  έχασε τη ζωή της συμπολίτισσα μας που απολάμβανε την πεζοπορία της,  μια μηχανή μεγάλου κυβισμού έφυγε από την πορεία της ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και έπεσε πάνω στο στύλο και το στηθαίο του δρόμου. Ο αναβάτης τη γλύτωσε με ελαφρά τραύματα γιατί ήταν ντυμένος «αγωνιστικά». Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κανείς πεζός.                                                                                                                   Κοινωνικό πρόβλημα                                      

Ο κόσμος διαμαρτύρεται για την κατάσταση, η τροχαία προσπαθεί να ελέγξει το φαινόμενο, στήνει μπλόκα, αλλά οι τσιλιαδόροι και οι πληροφοριοδότες διευκολύνουν τη δράση των παράνομων οδηγών.                                                                                                       «Έχουμε τοποθετήσει εκεί με ιδιωτική πρωτοβουλία δύο πινακίδες που προειδοποιούν για  ελέγχους ταχύτητας με φορητό ραντάρ. Στήνουμε μπλόκα ελέγχων σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά όταν είμαστε στον Αγ. Σπυρίδωνα αυτοί πάνε στην Ι. Χρήστου ή στον Αγ. Αρτέμιο. Το αντίστροφο γίνεται όταν αλλάζουμε σημεία ελέγχου. Έχουμε βεβαιώσει πολλές παραβάσεις, έχουμε αφαιρέσει διπλώματα και άδειες, αλλά κανένα τροχονομικό μέτρο δεν είναι  ικανό να τους συνετίσει», δηλώνει ο διοικητής της τροχαίας Δημήτρης Αυγερινός.

«Το φαινόμενο είναι κοινωνικό, αν δεν έχουν δουλέψει  έγκαιρα και σωστά οι οικογένειες, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά μέτρα. Οι μηχανόβιοι και οι αυτοκινητιστές  παίζουν με τον κίνδυνο εν γνώσει τους, χωρίς να σέβονται τις ζωές των συνανθρώπων τους», προσθέτει.

Μόνιμα ραντάρ

Σημαντική ενίσχυση στην προσπάθεια ελέγχου και καταστολής του φαινομένου αναμένεται να αποτελέσει η αναμενόμενη εγκατάσταση των μόνιμων δημοτικών  ραντάρ ελέγχου ταχύτητας. Η Δημοτική Επιτροπή Κυκλοφορίας έχει αποφασίσει την αγορά τους από  τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, αλλά η διαδικασία πρέπει να εγκριθεί και από το δημοτικό συμβούλιο. Η δαπάνη  μπορεί να εξασφαλιστεί από τα ανταποδοτικά τέλη των τροχονομικών κλήσεων.

Εξομοιωτής ατυχημάτων

Στα πλαίσια των ενημερωτικών ημερίδων Σχολικής Επιμόρφωσης για την πρόληψη των  ατυχημάτων που διεξάγει, η Τροχαία θα καταθέσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόταση διεξαγωγής  εκπαιδευτικών δράσεων με τη χρήση του εξομοιωτή αυτοκινητικών ατυχημάτων ,τον οποίο θα θέσει στην διάθεση  των μαθητών το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

«Με το ειδικό αυτοκίνητο - εξομοιωτή οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα «να ζήσουν»  τα ατυχήματα και  τις συνέπειες τους. Αυτό θα αποτελέσει ένα σοκ που ελπίζουμε ότι θα τους προβληματίσει και θα τους απωθήσει από παραβατικές κυκλοφοριακές συμπεριφορές».                                                                                                                                            

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ