23.1.2017 13:44

“My Europe, my life, my future”, στην Πορτογαλλία το Λύκειο Καλλιμασιάς

Το Γενικό Λύκειο Καλλιμασιάς  πραγματοποίησε την πρώτη του συνάντηση στην πόλη  Pedome της Πορτογαλίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «My Europe, my life, my future”. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε από  12 ως 17 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί  Μελαχροινούδη  Ευαγγελία, και Μιχελιουδάκη Αιμιλία, καθώς και οι μαθήτριες της Β΄ Λυκείου Στέλλα Ζωάνου και Κατερίνα Σιδηρόγλου.

Στη συνάντηση κάθε χώρα, που συμμετέχει στο πρόγραμμα ( Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Πολωνία, Πορτογαλία και Ρουμανία ) , παρουσίασε την περιοχή και το σχολείο της καθώς και σπουδαίους ανθρώπους του τόπου της από το χώρο των τεχνών ( λογοτεχνία, ποίηση, θέατρο-κινηματογράφο ), της πολιτικής, της επιστήμης και της μόδας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν οι μαθητές όλων των σχολείων να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν μια μπροσούρα με  Ευρωπαίους  που έχουν διακριθεί στους παραπάνω τομείς ,κάτι που επιτεύχθηκε με επιτυχία.

Επίσης , έγινε παρουσίαση της επίσημης ιστοσελίδας του Erasmus + , για την κατασκευή και ενημέρωσή της ορίστηκε υπεύθυνο το σχολείο μας .

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αποκόμισαν εμπειρίες από τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και του εκπαιδευτικού συστήματος της Πορτογαλίας καθώς και από τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες , όπως επισκέψεις σε μνημεία και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ