18.5.2015 10:00

«Μπόνους» έως 60% για νέες επενδύσεις στα νησιά

Επενδυτικές ευκαιρίες στα νησιά με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ φέρνουν τα τοπικά προγράμματα Leader, που είναι ανοικτά αυτή την περίοδο στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κεφαλονιά και στη Ζάκυνθο.

Οι επιδοτήσεις είναι μέχρι και 60% για δαπάνες που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να ανέλθουν ακόμη και στα 700.000 ευρώ

Το πρόγραμμα επιδοτεί, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού κ.ά.)

Οι δράσεις που χρηματοδοτούνται είναι για την ίδρυση ή τον εκσυγχρονισμό μικρών μονάδων μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, μικρών τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα, όπως θαλάσσια σπορ, συντήρησης και επισκευής αλιευτικών σκαφών, ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βιοτεχνικών μονάδων με είδη χειροτεχνίας και οικοτεχνίας, επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής, παντοπωλεία κ.λπ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ