27.3.2014 9:02

Μπλόκα της ΠΝΟ στα λιμάνια για τους απλήρωτους ναυτικούς

Τα πλοία, στα οποία οι ναυτικοί έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, φεύγουν κανονικά

Μπλόκα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στήθηκαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλα τα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα στα πληρώματά τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στα δρομολόγια. 

Τα πλοία, στα οποία οι ναυτικοί έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους, φεύγουν κανονικά.

Ήδη, έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος στα πλοία Αχαιός, Αγιος Νεκτάριος και Ποσειδών Ελλάς, στα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους για τον Αργοσαρωνικό.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε δώσει προ ημερών προθεσμία με επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες NEL Lines, ΑΝΕΚ, Hellenic Seaways, Ventouris Sea Lines, ANMEZ και LANE Lines για την εξόφληση των δεδουλευμένων ως την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

H Minoan Lines σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Η εταιρεία, πάντα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν έχει καμία τρέχουσα οφειλή στα δεδουλευμένα των υπαλλήλων γραφείων και των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, στις γραμμές εσωτερικού και εξωτερικού».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Attica Group, μητρική εταιρεία των πλοιοκτητριών των πλοίων Blue Star Ferries και Superfast Ferries, η οποία επισημαίνει πως ουδέποτε έχει καθυστερήσει πληρωμή δεδουλευμένων και ότι δεν οφείλει δεδουλευμένα στο σύνολο των ναυτικών που εργάζονται στα πλοία της, όπως επίσης και στο προσωπικό ξηράς. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ