11.10.2016 11:49

Μπήκαν νέοι, θα αλλάξει κάτι;

ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΧΙΟΥ

Οι Κωνσταντίνος Μανωλάκης, Λορέντζος Κουκούλης και Ιάκωβος Λορέντζος είναι τα τρία νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου που εκλέχθηκαν από τους εκπροσώπους των σωματείων και θα καλύψουν το κενό  αυτών που παραιτήθηκαν πρόσφατα. Αναπληρωματικό μέλος εκλέχθηκε ο μόνος υποψήφιος Παναγιώτης Βουνουσάκης. Η νέα διοίκηση καλείται να φέρει σε πέρας ένα δύσκολο έργο έως τον Φεβρουάριο του 2017 που θα ολοκληρωθεί η θητεία της και θα προκυρηχθούν αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου με τετραετή διάρκεια θητείας

Οι συμπληρωματικές αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα σε κλίμα τεταμένης ατμόσφαιρας αλλά σε ήπιους τόνους και χωρίς τοποθετήσεις, για να μην προκληθούν εντάσεις. Το αποτέλεσμα των εκλογών προοιωνίζει αλλαγές συσχετισμών  και νέες ρήξεις στη λειτουργία του οργάνου.

Ι. Λορέντζος

Κομβική θεωρείται στο νέο σώμα η εκλογή του Ιάκωβου Λορέντζου, επειδή αλλάζει τις ισορροπίες στους συσχετισμούς των δυνάμεων του συμβουλίου.

Ο παλιός έμπειρος παράγοντας που έχει χρηματίσει πολλές φορές στο παρελθόν τακτικό και αναπληρωματικό  μέλος ή συνεργάτης της Ένωσης εξελέγη με τη στήριξη 16 σωματείων και στην ουσία  “πριμοδότησε” με σταυρούς τους άλλους δύο νέους στα διοικητικά του φορέα παράγοντες, επειδή σύμφωνα  με το καταστατικό για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιο οι  εκλέκτορες των ομάδων έπρεπε να βάλλουν υποχρεωτικά τρείς σταυρούς. Η αναγκαστικότητα στη σταυροδοσία ωφέλησε τους  Μανωλάκη και Κουκούλη οι οποίοι εκλέχθηκαν και  εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο διοικητικό συμβούλιο

Οι δύο τελευταίοι και ο μη εκλεγμένος Κώστας Μπουσέκας  ανήκουν στην τάση υποστήριξης του προέδρου.

Οι ψήφοι

Στις αρχαιρεσίες  συμμετείχαν 26 από τα 28 σωματεία. Απουσίασαν ο Πανοινούσσιος και η Φάρκαινα. Στην καταμέτρηση βρέθηκαν 20 έγκυρα και 6 λευκά ψηφοδέλτια.

Οι Κωνσταντίνος Μανωλάκης και Λορέντζος Κουκούλης έλαβαν  19 ψήφους, ο Ιάκωβος Λορέντζος 16 και ο Κώστας Μπουσέκας 6 και εκλέχθηκαν οι τρείς πρώτοι.

Ψυχρότητα

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν εμφανής η ψυχρότητα στις σχέσεις του προέδρου με τα άλλα δύο παλιά διοικητικά στελέχη Χριστίνα Σεράφη  και Παναγιώτη Δημητρακόπουλο, ενώ εμφανής ήταν και η αγωνία  του Ιάκωβου Λορέντζου, ο οποίος ήθελε να εκλεγεί με καλό αριθμό ψήφων για να έχει περισσότερο κύρος  η παρουσία του στο σώμα.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ