2.3.2017 9:29

Το μπες - βγες στα Νομικά Πρόσωπα

Στο τέλος της προσυνεδρίασης ο Μαν. Βουρνούς ανακοίνωσε και τις αποφάσεις του για τα Νομικά Πρόσωπα, εστιάζοντας μόνο όπου υπάρχουν αλλαγές. Ο Ηλίας Σμυρνιούδης αντικαθιστά την Ε. Καλκούνη στο Ομήρειο. Από το νέο πρόεδρο ο δήμαρχος ζήτησε να δοθεί έμφαση στη συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα πολιτισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τμήμα των αρμοδιοτήτων της πρώην αντιδημαρχείας Πολιτισμού θα του μεταβιβαστεί.

Επικυρώθηκε η τοποθέτηση του Παντ. Νεαμονίτη στη ΔΕΥΑΝΧ και του Ηλ. Φόρου με καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου. Το κενό στην «Προμηθευτική» δεν ξεκαθαρίστηκε από ποιόν θα καλυφθεί, πλην όμως θεωρείται πιθανότερο την προεδρεία να αναλάβει ο Στρ. Γδύσης.

Στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο κάμφθηκαν οι ενδοιασμοί του Αλ. Καρίβαλη, ο οποίος αντικαθιστά τον Μιχ. Μπελέγρη. Μέχρι και την Τρίτη το βράδυ, έπειτα από το πλούσιο παρασκήνιο με τη συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής και τη δημοσιοποίηση της επιστολής των μελών της, ο Αλ. Καρίβαλης εξέφραζε δημόσια τον προβληματισμό αν σε ένα τέτοιο περιβάλλον υπάρχουν τα εχέγγυα για μια θητεία χωρίς εμπόδια. Το σύνολο των παριστάμενων συμβούλων της «Πρωτοβουλίας» του ζήτησαν να παρακάμψει τους ενδοιασμούς του και θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση τους.

Τις Σχολικές Επιτροπές – πιθανότατα και τις δύο – αναλαμβάνει ο συνεργάτης του Αρ. Κελεπερτζή, γυμναστής Αλέκος Αντωνίου, μέλος ήδη των Επιτροπών.

Στα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα δεν υπάρχουν μεταβολές – τουλάχιστον σε επίπεδο προέδρου – ωστόσο η σύνθεση των νέων διοικήσεων μέλει να ξεκαθαρίσει εντός των προσεχών ημερών.

Καθήκοντα προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί να αναλάβει ο Γιάννης Γεωργιάδης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ