9.4.2012 9:16

Μπάζωμα για νέα αμμώδη παραλία

• Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΦΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της αυτοψίας και της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο για την ενδεχόμενη καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας στον Καρφά, στην περιοχή Πλάκα.
Μετά από καταγγελία αγνώστου, η λιμενική αρχή διαπίστωσε την παράβαση και  ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία, όπως δηλώνουν ο λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης και ο υπολιμενάρχης Χρ. Φραγκιάς. Προς το παρόν - τουλάχιστον - έχουν σταματήσει οι εργασίες εναπόθεσης μεγάλων ποσοτήτων άμμου στο μικρό κόλπο που βρίσκεται νότια από το bar «Κόκκινος Μύλος», για τη  μετατροπή του σε αξιοποιήσιμη παραλία. Οι εργασίες  γίνονται από ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στο λόφο του Αγ. Γεωργίου, η οποία έχει αποδεχθεί την εμπλοκή της και έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες νομιμοποίησης της παρέμβασης.
 
Στηρίζει
Ο Σύλλογος Φίλων του Καρφά στηρίζει το σχεδιασμό της εταιρίας για τη διαμόρφωση της παραλίας, αφού, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του, Π. Καλογεράκης, δεν θίγεται το βραχώδες τμήμα που χαρακτηρίζει το χώρο και η μετατροπή του μικρού κόλπου θα αναβαθμίσει και δεν θα υποβαθμίσει την περιοχή.
Παράλληλα ο ίδιος θέτει σε διαβούλευση και τον προβληματισμό ότι σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί και η άμμος που ανήκει στην ίδια εταιρία από την εκσκαφή θεμελίων για την προσθήκη ενός ακόμη κτίσματος στη μονάδα, αφού θα τον πουλήσει, αν δεν αποκτήσει τις απαιτούμενες άδειες, ή αν καθυστερήσει πολύ η διαδικασία της αδειοδότησης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ