9.4.2012 9:16

Μπάζωμα για νέα αμμώδη παραλία

• Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΦΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ολοκλήρωσης της αυτοψίας και της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο για την ενδεχόμενη καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας στον Καρφά, στην περιοχή Πλάκα.
Μετά από καταγγελία αγνώστου, η λιμενική αρχή διαπίστωσε την παράβαση και  ακολουθεί τη νόμιμη διαδικασία, όπως δηλώνουν ο λιμενάρχης Γ. Σκανδάλης και ο υπολιμενάρχης Χρ. Φραγκιάς. Προς το παρόν - τουλάχιστον - έχουν σταματήσει οι εργασίες εναπόθεσης μεγάλων ποσοτήτων άμμου στο μικρό κόλπο που βρίσκεται νότια από το bar «Κόκκινος Μύλος», για τη  μετατροπή του σε αξιοποιήσιμη παραλία. Οι εργασίες  γίνονται από ξενοδοχειακή μονάδα που βρίσκεται στο λόφο του Αγ. Γεωργίου, η οποία έχει αποδεχθεί την εμπλοκή της και έχει ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες νομιμοποίησης της παρέμβασης.
 
Στηρίζει
Ο Σύλλογος Φίλων του Καρφά στηρίζει το σχεδιασμό της εταιρίας για τη διαμόρφωση της παραλίας, αφού, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του, Π. Καλογεράκης, δεν θίγεται το βραχώδες τμήμα που χαρακτηρίζει το χώρο και η μετατροπή του μικρού κόλπου θα αναβαθμίσει και δεν θα υποβαθμίσει την περιοχή.
Παράλληλα ο ίδιος θέτει σε διαβούλευση και τον προβληματισμό ότι σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί και η άμμος που ανήκει στην ίδια εταιρία από την εκσκαφή θεμελίων για την προσθήκη ενός ακόμη κτίσματος στη μονάδα, αφού θα τον πουλήσει, αν δεν αποκτήσει τις απαιτούμενες άδειες, ή αν καθυστερήσει πολύ η διαδικασία της αδειοδότησης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ