30.6.2019 10:05

Μπαμπινιώτης: «Μέσα από το όνομα της Γλώσσας οι Σκοπιανοί διεκδικούν ταυτότητα»

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Ναυτοσύνης των Οινουσσών ο πρώην Πρύτανης και ακαδημαϊκός Γεώργιος Μπαμπινιώτης, με αφορμή την ανάμνηση της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τις Οινούσσες.

Απευθυνόμενος στο ενθουσιώδες κοινό ο Γ. Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε στην μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι αυτό που την διαφοροποιεί από άλλες εξίσου παλιές γλώσσες είναι η συνέχεια, ότι δηλαδή η Ελληνική ομιλείται διαρκώς και αδιάλειπτα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

«Η Γλώσσα για έναν λαό είναι η ιστορία του, είναι η ζωή του, είναι η πορεία του, είναι η σκέψη του είναι η ταυτότητά του. Δείτε για παράδειγμα αυτούς τους ανθρώπους στα Σκόπια. Βγαίνουν και λένε ότι η γλώσσα τους είναι Μακεδονική. Δεν γνωρίζουν μήπως; Τους διαφεύγει; Όχι. Μέσα από το όνομα της γλώσσας διεκδικούν ταυτότητα. Την ταυτότητα της ελληνικής φιλολογίας. Και κάπως έτσι πήραν τον Μέγα Αλέξανδρο και διεκδίκησαν τον Φίλιππο», είπε χειροκροτούμενος από το κοινό.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ