29.1.2015 13:25

Μπάμ και κάτω η αυτοδυναμία από τους κυνηγούς

ΤΗΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Β` ΚΟΑ Γ. ΨΑΡΡΟΣ

«Η καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ  από τους κυνηγούς, πρέπει να συνέβαλε αποφασιστικά στην μη κατάκτηση της αυτοδυναμίας του». Ο πρόεδρος της Β` ΚΟΑ Γιώργος Ψαρρός,  υποστηρίζει ότι απέδωσε η προεκλογική εκστρατεία της Συνομοσπονδίας, των Ομοσπονδιών και των συλλόγων εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι  οι δύο έδρες που του έλειψαν εύκολα μπορούν να αποδοθούν στους ψήφους των κυνηγών, που φαίνεται ότι στρατεύτηκαν με τις οδηγίες των ανωτέρων συνδικαλιστικών τους οργάνων.

Ο Γ. Ψαρρός μάλιστα το προχωράει πολύ περισσότερο και συγκεκριμένα, αποδίδει ιδιαίτερα τα εύσημα στη διοίκηση του Κυνηγητικού Συλλόγου Χίου, τονίζοντας ότι σχολιάστηκε από όλα τα νησιά της αρμοδιότητας του η πολύ καλή δουλειά που έκανε.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στη Χίο ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε το χειρότερο ποσοστό πανελλαδικά, τα παιδιά της διοίκησης εκεί δούλεψαν πολύ καλά, πολύ καλύτερα από όλες τις άλλες διοικήσεις και περιόρισαν στο ελάχιστο τις διαρροές των κυνηγών προς τη νέα κυβέρνηση. Δείτε τα ποσοστά και τους αριθμούς και θα καταλάβετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την αυτοδυναμία από τους κυνηγούς και πολύ περισσότερο από όλους σε αυτό συνέβαλλαν οι Χιώτες κυνηγοί. Η πετυχημένη εκστρατεία της διοίκησης επηρέασε σημαντικά το αποτέλεσμα».

Βέβαια, αντίθετα από την πλευρά του ο πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Χίου Γιάννης Μεννής, απορρίπτει κάθε εκτίμηση για το τοπικό αποτέλεσμα των εκλογών που πολιτικοποιεί την συμπεριφορά της διοίκησης. Υποστηρίζει ότι προεκλογικά  κινήθηκε πολύ περιορισμένα, αρκετά  λιγότερο από διοικήσεις άλλων συλλόγων, πρώτον επειδή δεν θέλει να εμπλέκονται η πολιτική και ο κομματισμός στα κυνηγητικά θέματα και δεύτερον επειδή δεν θέλει να θεωρηθεί η διοίκηση λειτουργεί ως κομματικό φερέφωνο, γιατί αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ εις βάρος της και εναντίον των κυνηγών. Αλλά δεν μπορούσε να αγνοήσει τις αντικυνηγητικές θέσεις της νέας κυβέρνησης και τις εντολές των ανωτέρων οργάνων, γι’ αυτό ανάρτησε μόνο μια αφίσα στα γραφεία του συλλόγου.

Αναφερόμενος στο νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος ο Γ. Ψαρρός επισημαίνει ότι δεν είναι γνωστές οι θέσεις του για το κυνήγι, αλλά θα περιμένουν, είναι σε ετοιμότητα και αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το σεβασμό των κυνηγών και τη μη τροποποίηση των νόμων, των εγκυκλίων και των κείμενων διατάξεων εις βάρος του κυνηγιού.

«Είμαστε σε ετοιμότητα να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει με προσφυγή στο  Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Ελληνική Βουλή και όπου αλλού χρειαστεί, δεν θα είμαστε εύκολη λεία

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ