8.9.2016 14:55

Το Μπαϊράμι να είναι καλά!

ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΜΨΗΣ

Mε ικανοποίηση οι επαγγελματίες του τουρισμού διαπιστώνουν ότι αυξάνεται πάλι η επισκεψιμότητα των Τούρκων τουριστών μετά τη μεγάλη κάμψη  η οποία παρουσιάστηκε την περίοδο που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.   Από το Σαββάτο 3 έως και την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου το Τελωνείο κατάγραψε 1.912 επισκέπτες

Με αυτή τη δυναμική αποκαθίσταται το επηρεασμένο  ισοζύγιο, η επισκεψιμότητα αρχίζει να επανέρχεται στους περσινούς καλούς ρυθμούς της εποχής και  σύμφωνα με πηγές του τελωνείου αναμένεται να κορυφωθεί από τις 10 του μηνός,  όλη την επόμενη εβδομάδα επειδή γιορτάζουν  ένα ακόμη Μπαϊράμι.

Οι Τούρκικες ναυτιλιακές εταιρείες  έχουν καταθέσει αιτήματα χορήγησης  άδειών  εκτέλεσης αρκετών  έκτακτων ακτοπλοϊκών  δρομολογίων.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδόχων Πέτρος Φεγγουδάκης επιβεβαιώνει ότι η κίνηση έχει αυξηθεί και πιστεύει  ότι θα ενταθεί την επόμενη εβδομάδα.

«Την περίοδο του πραξικοπήματος η επισκεψιμότητα είχε μειωθεί κατά 15%. Από τις 10 Αυγούστου έχει επανέλθει στα επίπεδα του Ιουλίου όταν είχαν το Ραμαζάνι. Η κίνηση θα αυξηθεί πάλι κυρίως  από την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 και 15 Σεπτεμβρίου, που κορυφώνεται το Μπαϊράμι. Ευτυχώς που υπάρχουν οι Τούρκοι τουρίστες γιατί η επισκεψιμότητα από την Ευρώπη έχει μειωθεί 70%  και το 2017 θα μηδενιστεί γιατί δεν θα υπάρχει πλέον κανένα τσάρτερ από Ευρωπαϊκά κράτη».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ