8.5.2013 11:09

Μπαίνει το κερασάκι στην Απλωταριά

ΜΠΑΡΕΣ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΔΟΙ ΚΙ ΕΝΑΕΡΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες πλακόστρωσης του τελευταίου τμήματος του έργου Ανάπλασης της Απλωταριάς από το ύψος της Eurobank μέχρι την Καλαμπόκα.

Η ολοκλήρωση κι αυτού του τμήματος σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου κατασκευαστικού τμήματος του έργου, αφού εκείνο που απομένει πλέον είναι η τοποθέτηση των αναδυόμενων μπαρών στην αρχή και το τέλος της Απλωταριάς, η τοποθέτηση καθισμάτων και παγκακιών, κάδων απορριμμάτων, φωτιστικών σωμάτων και εναέριων φωτιστικών.

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Χίου Π.Λαμπρινούδη και του εργολάβου που έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την προμήθεια όλων των προαναφερόμενων.

«Το έργο πια μπαίνει στην τελική ευθεία. Ήδη οι εντυπώσεις των πολιτών, από όσο μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί, είναι θετικές και πιστεύουμε ότι και με τις τελευταίες αυτές πινελιές σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν το καλοκαίρι, θα έχουμε ολοκληρώσει την ανάπλαση της Απλωταριάς» σχολίασε στον «π» ο δήμαρχος Χίου.

Τα φωτιστικά

Στην πρόταση της αρχιτέκτονα Αν. Φήκαρη, που έχει εμπνευστεί το σχέδιο της ανάπλασης της Απλωταριάς υπήρχε η πρόταση ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της πόλης να φωτίζεται από εναέρια φωτιστικά υπό τη μορφή «κουρτίνας» από τη μία πλευρά στην άλλη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου αυτή η πρόταση θα ακολουθηθεί χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο όμως αν θα βρεθούν τα φωτιστικά που προτάθηκαν εξ αρχής ή αν θα πάμε σε μια φθηνότερη λύση.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ