26.2.2014 11:21

Μπάχαλο με τις πληρωμές στην Κ' ΕΠΚΑ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ

Ο παραλογισμός του ελληνικού δημοσίου δεν έχει όρια και δε σταματά να μας εκπλήσσει. Νέο θύμα του οι εργαζόμενοι στην Κ ΕΠΚΑ, οι οποίοι παραμένουν εδώ και μήνες κάποιοι κι ένα χρόνο ακόμη, απλήρωτοι λόγω της συνταξιοδότησης της προϊσταμένης της εφορίας και της μη αναπλήρωσης της από το Υπουργείο.
Έχοντας φτάσει στα όρια τους οι εργαζόμενοι με επιστολή τους ζητούν τη διευθέτηση αυτού του προβλήματος.
"Από τις 27-12-13, ημερομηνία συνταξιοδότησης της Αναπληρώτριας Προϊσταμένης της Κ΄ ΕΠΚΑ κας. Αθηνάς-Χριστιάνας Λούπου και μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού προϊσταμένη στην Εφορεία. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει παγώσει η καταβολή της μισθοδοσίας μας και οι ανανεώσεις των συμβάσεων μας.
Συγκεκριμένα αναφέρουμε περιπτώσεις εργαζομένων που τους οφείλονται τα δεδουλευμένα των μηνών Δεκεμβρίου 2013-Ιανουαρίου 2014 πέραν της 3μηνης καθυστέρησης που υπήρξε στις πληρωμές μας το διάστημα Σεπτέμβριου-Νοέμβριου 2013 αλλά και εργαζόμενους που στο άμεσο προσεχές διάστημα λήγουν οι συμβάσεις τους. Επίσης αναφέρουμε και περιπτώσεις εργαζόμενων που είχαν απασχοληθεί στη Υπηρεσία μας μέσω κοινωφελών προγραμμάτων (Ε.Π.Ε.Κ.Α.), των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το Δεκέμβριο 2013 και αναμένουν δεδουλευμένα τεσσάρων (4) μηνών. Τέλος, θα πρέπει να γίνει αναφορά και στην έλλειψη δυνατότητας για νέες προκηρύξεις έργων και για νέες προσλήψεις συμβασιούχων υπαλλήλων στα έργα ΕΣΠΑ ή σε άλλες υπηρεσίες αρμοδιότητας της Κ΄ ΕΠΚΑ", αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, ζητώντας τη λύση του προβλήματος. Παράλληλα προειδοποιούν ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με πάγωμα όλων των έργων που εκτελούνται στα νησιά Λέσβου, Χίου και Λήμνου, ύστερα από την ομόφωνη γνώμη όλων των συμβασιούχων εργαζομένων της Κ΄ ΕΠΚΑ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ