10.5.2013 14:35

Μούσκεμα με τις παραλίες

ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ή στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζει το υπουργείο οικονομικών σε ότι αφορά στην παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους Δήμους. Η Κ.Υ.Α. που ανέμεναν ιδιώτες που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των παραλιών αλλά και ο ίδιος ο Δήμος μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εκδόθηκε επιτέλους στο τέλος του Απρίλη.

Μέσα στη Μ. Εβδομάδα ο Π. Φλάμος, ως πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δήμου ξεκίνησε τη διαδικασία για τη δημοπράτηση των παραλιών αλλά μόλις χθες με νέα εγκύκλιο του υπουργείου τινάχθηκαν όλα στον αέρα και ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα απλά δεν ισχύει.

«Δεν ξέρω πια τι να κάνω μας έχουν τρελάνει. Η καινούργια εγκύκλιος αναφέρει ότι η δημοπρασία πρέπει να γίνει με ανοικτή προσφορά.Πρέπει να επαναλάβουμε τη διαδικασία από την αρχή σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο με ανοικτές προσφορές αυτή τη φορά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλάμος κατανοώντας το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των παραλιών.

Ο ίδιςο πάντως ευελπιστεί ότι με τα νέα ισχύοντα μέτρα θα προχωρήσει στη δημοπρασία των παραλιών μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Αίτημα των Δήμων

Η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. για την παραχώρηση των παραλιών ήταν αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχε ήδη κατατεθεί όμως μήνες πριν. Με τη νέα Κ.Υ.Α., διευκρινίζονται οι διαδικασίες παραχώρησης σε ιδιώτες και καταργούνται οι περιορισμοί οι σχετικοί με την ύπαρξη καθορισμένου αιγιαλού στις προς μίσθωση ακτές.

Τα θύματα οι επαγγελματίες

Για άλλη μια φορά μπροστά στο αλλοπρόσαλλο ελληνικό δημόσιο βρίσκονται οι επαγγελματίες. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για να προετοιμαστούν για την έναρξη της θερινής περιόδου έχοντας απέναντι τους, τους ερασιτεχνισμούς του υπουργείου και κυρίως γνωρίζουν πως κανείς δεν μπορεί να τους εγγυηθεί ότι θα διατηρήσουν τα δικαιώματα στη συγκεκριμένη παραλία κάνοντας απόσβεση της επένδυσης τους και την επόμενη χρονιά. Η διάρκεια της μίσθωσης- κι εδώ είναι άλλος ένας παραλογισμός- λήγει στις 31/12/2012. Για το επόμενο καλοκαίρι θα βρεθούν θιασώτες του ίδιου έργου με κατάθεση νέων προσφορών υπό τον κίνδυνο οι παραλίες να δοθούν  σε άλλους!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ