24.7.2012 10:20

«Μουδιασμένος» τόπος

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΚΙΑΔΑΣ

 
Μουδιασμένη παραμένει η κοινωνία της Χίου μια ημέρα μετά το τραγικό συμβάν στη Συκιάδα με την ανατροπή του λεωφορείου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που είχε ως αποτέλεσμα 3 συμπολίτες μας να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 9 να παραμένουν τραυματίες στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.
Το γεγονός όπως ήταν φυσικό συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και όχι μόνο και σκόρπισε ερωτηματικά τόσο για την κατάσταση των πάσης φύσεως τύπων λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια στο νησί μας, όσο και για τις συνθήκες ασφάλειας που διέπουν τα καθημερινά δρομολόγια.
Η Χίος θρηνεί για άλλη μια φορά θύματα στην άσφαλτο μέσα από το τραγικό συμβάν, που όμοιό του είχε πολλά χρόνια να αντιμετωπίσει η κοινωνία.
Από σήμερα πιάνουν δουλειά οι αρμόδιες Αρχές, υπεύθυνες να διαλευκάνουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες, εφόσον προκύπτουν.
Ξεκινώντας από την κατάσταση του λεωφορείου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξετράπη της πορείας του και έπεσε στη χαράδρα, μέχρι τον τεχνικό έλεγχο που είχε περάσει και τη συντήρησή του, η υπόθεση αυτή δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσει σημεία «σκοτεινά».   
Στον οδηγό
Στον οδηγό του λεωφορείου στρέφουν την προσοχή τους οι αρμόδιες αρχές προκειμένου να καταφέρουν να διευκρινήσουν από τη μαρτυρία του τα αίτια του τραγικού συμβάντος. Χτες ο οδηγός υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις όπως και ο εφημερίος του Βικίου που επίσης νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, οι Αρχές θα πάρουν στοιχεία για το συμβάν από τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο μοιραίο λεωφορείο οι οποίοι νοσηλεύονται χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη ζωή τους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ