20.2.2015 16:04

Μοστράρουν οι Τούρκοι

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1000 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ

Με τους καλύτερους οιωνούς για την τόνωση της τοπικής οικονομίας ξεκινάνε σήμερα και κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις από άκρη έως άκρη του νησιού.

Με επίκεντρο τη Μόστρα Θυμιανών και τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής η Χίος θα αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης εκατοντάδων Τούρκων επισκεπτών που εδώ και καιρό έχουν κάνει κράτηση σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του κέντρου.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόνο μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων το οργανωμένο κύμα των Τούρκων επισκεπτών θα ξεπεράσει τους 600 σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αποτέλεσμα η πληρότητα στα ξενοδοχεία «Χανδρής», «Διάνα» κι «Ελληνικό Κάστρο» να φθάνει το 100%.

Από την άλλη δεν είναι λίγοι οι γείτονες που επέλεξαν να ταξιδέψουν μεμονωμένα από τα παράλια στη Χίο επιλέγοντας οι ίδιοι το πρόγραμμα αλλά και τον τόπο διαμονής τους στο νησί.

Την ίδια ώρα εξαιρετική ζήτηση παρουσιάζουν και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα καθώς οι γείτονες έχουν φροντίσει να προμηθευτούν αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέσω του Δήμου κι έτσι υπάρχουν κι αυτοί που φαίνεται ότι θα επιλέξουν κάποιο από τα έθιμα που λαμβάνουν χώρα στη χιακή ύπαιθρο.

Στα σημαντικά του φετινού καρναβαλικού τριημέρου είναι το γεγονός ότι πολλοί Τούρκοι έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να λάβουν μέρος κι εκείνοι στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής κάνοντας τη Μόστρα ένα έθιμο που ξεφεύγει από τα στενά όρια της Χίου.

Σε ότι αφορά στο κύριο κύμα των Τούρκων επισκεπτών αυτό θα ξεκινήσει από σήμερα Παρασκευή και θα κορυφωθεί το πρωί του Σαββάτου. Στην πλειονότητά τους οι επισκέπτες από την Τουρκία έχουν κάνει κράτηση για μία διανυκτέρευση ενώ υπάρχουν κι αυτοί (αν κι ελάχιστοι) που θα παραμείνουν στο νησί μέχρι και το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας θέλοντας να παρακολουθήσουν από κοντά το έθιμο του Αγά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ